To πηγαινέλα των προπονητών

Κάνει εντύπωση η διαδρομή ορισμένων προπονητών στους πάγκους. Ναι, οι ελληνικές ομάδες θεωρούν όσους βρίσκονται στους πάγκους εντελώς «αναλώσιμους», δεν διστάζουν όμως να τους φωνάξουν ξανά όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Και οι τεχνικοί, επιστρέφουν ξεχνώντας το παρελθόν! Δεν είναι απίθανο; Και πότε είχαν δίκιο οι παράγοντες; Οταν… σφουγγάριζαν τους προπονητές ή όταν τους έδιναν για μια ακόμη φορά εργασία ή εμπιστεύονταν κάποιους που δεν πήγαιναν καθόλου καλά; Μήπως παίζουν ρόλο και άλλες καταστάσεις σε αυτή την ιστορία;

Τι βλέπουμε μέχρι στιγμής στη μεγάλη και την αμέσως μικρότερη κατηγορία;

Ο Σάββας Παντελίδης, επέστρεψε μετά τη σεζόν 2017 – 18 στον Αστέρα Τρίπολης. Είχε παρατήσει την ομάδα στη μέση της σεζόν, αποχώρησε και προέκυψε μεγάλη ένταση, πίκρανε κόσμο με την απόφασή του να συμφωνήσει με τον Αρη και ουδείς ξεχνά πως στη Θεσσαλονίκη πήρε και τον τότε παίκτη του Αστέρα, τον Τόνσο! «Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Αναγνωρίζω ότι κάποιες κινήσεις κατά την αποχώρησή μου από τον Αστέρα Τρίπολης πριν από μερικά χρόνια προκάλεσαν δικαιολογημένη πικρία στους φιλάθλους και την οικογένεια της ομάδας. Ωστόσο, επιστρέφω σήμερα με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, έτοιμος να δουλέψω σκληρά, να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και να πάμε ψηλά την ομάδα». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Παντελίδη μόλις πάτησε το πόδι του στην Αρκαδία. Λέγεται,  μάλιστα, πως ζήτησε και συγγνώμη ο προπονητής! Μια… κιμωλία που έσβησε τα κακώς κείμενα, σαν να λέμε.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, πάντα έχει την αποστολή του προπονητή-καμικάζι. Ξανά στην Πάτρα. Οπως το 2021-23. Γιατί αποχώρησε τότε; Ουδείς το βεβαιώνει με σιγουριά. Επέστρεψε όμως ώστε να μη μένει αδρανής και πάντα με το γνωστό ύφος και την εμπιστοσύνη στις όποιες δυνατότητές του.

Θυμάστε τι συνέβη με τον Βόκολο και τη Λαμία στο φινάλε της περασμένης σεζόν; Κάτι δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός και το διαζύγιο με τη διοίκηση που δεν ήταν ακριβώς «ανέφελο»; Περασμένα ξεχασμένα μέσα σε λίγους μήνες. Θαύμα θαύμα! Ο Βόκολος από το ταμείο ανεργίας και πάλι στη Λαμία, με την πίστη πως θα έρθει ξανά στην επιφάνεια και θα βελτιώσει ένα σύνολο που δεν έχει καμιά σχέση με όσα η ομάδα παρουσίαζε την περασμένη σεζόν.

Τα ακόμη πιο ωραία, ας σημειωθεί, προκύπτουν στη Super League2. Σχεδόν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η Καλαμάτα ανακοίνωσε το τέλος του Αναστόπουλου και την πρόσληψη του Σπανού. Ετοιμη η διάδοχη κατάσταση, συνεπώς! Το χρονικό ενός φινάλε ήταν γραμμένο από τους δήθεν φοβερούς και τρομερούς παράγοντες. Ο Νίκος Αναστόπουλος με τη σοβαρή δουλειά του είχε τη Μαύρη Θύελλα αήττητη και σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή. Ο Σπανός τι έκανε έως τώρα; Βρισκόταν στο τιμόνι των Χανίων, στην πρεμιέρα η ομάδα του ηττήθηκε εντός από την Καλαμάτα, ακολούθως έφυγε, στην Κρήτη έχουν ένα βαθμό αλλά ο προπονητής είναι ξανά στο προσκήνιο.

Και μάλλον έπεται συνέχεια! Αλλά για τους ψαγμένους, ελάχιστη εντύπωση κάνουν όλα αυτά.