Τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης ενεργοποίησαν για μία ακόμα φορά δημοσιεύματα του Τύπου με στόχο την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. Είκοσι έναν μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όπως πρόσφατα αποκάλυψε το in.gr, διαπιστώθηκε ότι ο εφέτης – ειδικός ανακριτής που ερευνά τη σημαντική αυτή υπόθεση δεν έχει ακόμα στα χέρια του το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού που αφορά τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Η δημοσιοποίηση του στοιχείου αυτού προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Λάρισας. Η έρευνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν μήνα αναζητώντας το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα τα οποία δεν διαβίβασαν, όπως είχαν υποχρέωση, στον ανακριτή το πλήρες αποδεικτικό υλικό που συνδέεται με τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με σκοπό τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων και την απόδοση ποινικών ευθυνών.
Για τον λόγο αυτό στην παραγγελία της ανώτατης εισαγγελέως επισυνάπτονται τα δημοσιεύματα του Τύπου (in.gr και «Καθημερινή») καθώς και η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, που ζητούσε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το «χαμένο» υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη.
Να μη μείνει καμία σκιά
Ο εφέτης – ανακριτής είχε ζητήσει την παράδοση του βιντεοληπτικού υλικού από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχει τυχόν καταγραφεί η φόρτωση και η αναχώρηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα το βράδυ της 28/2/2023.
Πράγματι από εταιρεία που διαχειρίζεται αυτά τα στοιχεία, εστάλησαν τα βίντεο στην ανάκριση, τα οποία με τη σειρά του ο ανακριτής απέστειλε στο εξωτερικό (Αγγλία) αλλά και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να ανακτηθούν και να μελετηθούν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το κρίσιμο θέμα για την υπόθεση που αφορά το είδος του φορτίου που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.
Τελικά, μετά τη διενέργεια της έρευνας και την επιστροφή των στοιχείων στον ανακριτή διαπιστώθηκε ότι το επίμαχο αποδεικτικό υλικό δεν περιείχε τις βιντεοσκοπήσεις από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έγινε η φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Και έτσι, τώρα στη μεγάλη έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη σε κάθε στάδιο της μεγάλης αυτής υπόθεσης προστίθεται μία ακόμα δικογραφία με τους συγγενείς των θυμάτων να αναμένουν από τη Δικαιοσύνη την πλήρη διερεύνηση για να μη μείνει καμία σκιά.