Ο Αντώνης Σαμαράς, με νέες δηλώσεις του, ασκεί εντονότατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.
Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι θεωρεί τον Κώστα Καραμανλή ως την καλύτερη επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ρίχνει τα βέλη του στην κυβέρνηση αναφορικά με τη στάση της στα ελληνοτουρκικά.
Στην ερώτηση «Τι θα κάνετε εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάς προτείνει την Προεδρία της Δημοκρατίας;», ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι: «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Βέβαια, αν θέλετε την άποψή μου, θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή την καλύτερη επιλογή.
Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά την παραίτηση Γεραπετρίτη
«Ομολογώ πώς δεν κατανοώ τη στρατηγική κυβέρνησης!», λέει ο Αντώνης Σαμαράς για τα εθνικά θέματα μετά από σχετική ερώτηση.
«Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Ερντογάν ζήτησε κυνικά από τον ΟΗΕ την… αυτοκατάργηση των ψηφισμάτων του ίδιου του Οργανισμού για την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και την αναγνώριση του ψευδοκράτους! Αμέσως μετά συναντήθηκε μαζί του ο πρωθυπουργός…», επισημαίνει.
«Άλλο παράδοξο: Ποια στρατηγική εξυπηρετείται όταν ξεκινάς ‘διάλογο’ με την Τουρκία λέγοντας εξαρχής ότι θα κάνεις υποχωρήσεις από τις αρχικές θέσεις; Ποια είναι η ‘ευκαιρία’ που παρουσιάζεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση συνεχώς, εντός και εκτός συνόρων; Πού στοχεύει η συνεχής επίκληση της ανάγκης ‘να δείξουμε γενναιότητα’;», αναρωτιέται ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισημαίνει ότι: «Είμαστε υποχρεωμένοι να διαπραγματευτούμε την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Τουρκία! Όχι να συζητήσουμε εάν τα νησιά έχουν ΑΟΖ…», τονίζει.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ζητά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.
Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν είναι κεντρώα πολιτική ο μόνιμος «κατευνασμός» των τουρκικών προκλήσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, λ.χ., πρέπει να ‘στείλει σπίτι τους’ (σ.σ. ο πρωθυπουργός) όποιους δηλώνουν ότι στο όνομα της ‘φιλίας και ηρεμίας’ με την Τουρκία ‘ας χαρακτηριστούν και μειοδότες’! Αυτό πώς προέκυψε; Γιατί να χαρακτηριστεί μειοδότης κάποιος που ακολουθεί τη σταθερή εθνική γραμμή; Δεν λέγονται ποτέ τέτοια πράγματα!».