Τις άγνωστες μέχρι τώρα διασυνδέσεις του 49χρονου φιλολόγου, ο οποίος με το ψευδώνυμο «Δημήτρης Ντούλιας» ενοικίαζε την αποθήκη – οπλοστάσιο στο Παγκράτι, επιχειρεί να ανιχνεύσει τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστώσει ποιες ομάδες εγχώριου «αντάρτικου πόλης» τροφοδοτούνταν από αυτήν. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ο «Ντούλιας» είχε επαφές με πρώην μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά και μέλη της ομάδας «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» που ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας τον περασμένο Ιανουάριο στο υπουργείο Εργασίας με μείγμα εκρηκτικών υλών (ζελατοδυναμίτιδα, νιτρική αμμωνία και άλλες) που βρέθηκαν προ τριημέρου και στη γιάφκα του Παγκρατίου.
Ο 49χρονος, ο οποίος δεν είχε μεγάλο κύκλο επαφών, διέμενε μόνος του σε κατοικία στον Βύρωνα και εντοπίστηκε ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής με βάση το υλικό από κάμερες ύστερα από κατάθεση ενοικίου σε τοπικό ATM. Μετά μάλιστα τον εντοπισμό της γιάφκας επιχείρησε να πετάξει τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της τελευταίας κατάθεσης χρημάτων.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται να τους είχε απασχολήσει για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, ούτε συμμετείχε σε κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών, διαδηλώσεις κ.λπ. και ήταν πλήρως «αχαρτογράφητος» από τις Αρχές Ασφαλείας. Ο ίδιος φέρεται ότι υποστήριξε πως είναι «αριστερός» αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αναρχικό χώρο και ότι δεν γνώριζε για το οπλοστάσιο, απλώς κατέβαλλε τα μισθώματα της αποθήκης για λογαριασμό ενός φίλου του με την εντύπωση ότι πληρώνει ενοίκιο για κατοικία μιας συγγενούς του.
Στελέχη των Αρχών Ασφαλείας ανέφεραν ότι βρίσκονται πιθανόν πάλι ενώπιον «στρατολογήσεων» – όπως συνέβη με τη 17Ν, τον «Επαναστατικό Αγώνα», τους «Πυρήνες» – ατόμων αγνώστων στην ΕΛ.ΑΣ. για να υποβοηθούν τις οργανώσεις ένοπλης βίας χωρίς η εμπλοκή τους να γίνεται αντιληπτή. Μάλιστα εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην ηλικία του συλληφθέντος και θεωρούν ότι πιθανόν είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου περίπου της ίδιας ηλικίας.