Αστυνομικός της Βουλής: Συνεχίζονται οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση – Τι κατέθεσαν τα παιδιά

Όλο και πιο ανατριχιαστικές γίνονται οι αποκαλύψεις για την πολυετή ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της οικογένειας του αστυνομικού που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Βουλής. Ο 45χρονος αστυνομικός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στο νοσοκομείο όπου κρατείται, ενώ με εντολή του προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διατάχθηκε έλεγχος για τυχόν αθέμιτο πλουτισμό του.

Ο ίδιος σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει τα θύματα, εξανάγκαζε την μάνα και τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας να έχουν ενεργή συμμετοχή στην κακοποίηση, μεταξύ τους και σε βάρος των δύο κοριτσιών της οικογένειας. Μάλιστα οι προσπάθειες κάποιων να ενημερώσουν τις αρχές δεν προχώρησαν, είτε γιατί οι ίδιοι δεν έδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα είτε γιατί κάποιοι μεσολάβησαν για να μπλοκάρουν και να συσκοτίσουν το τοπίο.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές από το σχολικό περιβάλλον των παιδιών του αστυνομικού της Βουλής ανέφεραν στο Live News πως το 2020 προσπάθησαν να κινήσουν τις διαδικασίες, αλλά υπήρξε παρέμβαση αστυνομικών, που τους ζήτησαν να σταματήσουν τις όποιες προσπάθειες. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες πληροφορίες, γνώστες του κακοποιητικού περιβάλλοντος αυτής της οικογένειας είχαν γίνει και εκπαιδευτικοί του σχολείου ενός εκ των κοριτσιών, όμως τα όσα έμαθαν από το παιδάκι φέρεται να τα υποβάθμισε η μητέρα και έτσι δεν δόθηκε μεγαλύτερη συνέχεια, ως επίσης όφειλε να συμβεί.

Τι κατέθεσαν τα παιδιά

Οι καταθέσεις των παιδιών είναι συγκλονιστικές. Η 13χρονη κόρη δήλωσε ότι φοβόταν να μιλήσει για όσα βίωνε, καθώς στο παρελθόν ο πατέρας της είχε ξυλοκοπήσει την αδερφή της που είχε μιλήσει.

«Δεν μπορούσαμε να τα πούμε σε κάποιον, φοβόμασταν. Πέρυσι είχα πάει στον ψυχολόγο του σχολείου, αλλά δεν είπα κάτι γιατί φοβόμουν μη το πει στον μπαμπά και μετά γίνει χαμός. Γιατί η αδελφή μου μίλησε στις φίλες στο δημοτικό, εκείνες το είπαν στις δασκάλες και οι δασκάλες στους γονείς μας κι ο πατέρας μας την χτύπησε». Η 13χρονη μίλησε για ξυλοδαρμούς που δέχτηκε από τον πατέρα της, και αποκάλυψε πως πολλές φορές τους έκαιγε με αναπτήρα.

Στις καταθέσεις τους τα κορίτσια, φαίνεται να εμφανίζουν την μητέρα τους ως αμέτοχο ή ενεργό συνεργό στις φρικαλεότητες και ξυλοδαρμούς που υπόκεινταν όλα αυτά τα χρόνια. Φέρεται να αναφέρουν πως όλα τα είδη κακοποίησης που υποβάλλονταν, γίνονταν και από τους δύο γονείς. Αυτές οι επισημάνσεις των παιδιών έχουν βάλει στο κάδρο των αστυνομικών ερευνών και την 35χρονη μητέρα τους.

«Όλα όσα αναφέρει κι η μητέρα στην καταγγελία της δυστυχώς τα επιβεβαιώνουν και τα παιδιά. Μιλάμε για εκτεταμένη κακοποίηση από μικρή ηλικία και από τους δυο γονείς. Ξεκαθαρίζω ότι η μητέρα ουσιαστικά αναφέρει ότι με τη βία την προέτρεπε και την εξανάγκαζε ο άνθρωπος αυτός σε ασελγείς πράξεις και το επιβεβαιώνουν τα παιδιά με τις καταθέσεις τους» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Το αγόρι κατέθεσε, υποστήριξε τον πατέρα και μετά ξέσπασε σε κλάματα. Οι πληροφορίες λένε πως τα κορίτσια λένε ότι έμπαιναν στο δωμάτιο ο πατέρας με τον γιο και τη μάνα. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρεια» αποκάλυψε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Γιώργος Καλλιακμάνης επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Αρρωστημένη δράση

«Αυτά που αναφέρουν τα παιδιά στις καταθέσεις τους είναι φρικώδη. Και όχι μόνο για τη σωματική τους κακοποίηση αλλά και για τη σεξουαλική τους κακοποίηση» σημείωσε.

«Ένα από τα παιδιά αναφέρει ότι σε μια έκθεση που είχε γράψει στο σχολείο, έλεγε κάποιες λεπτομέρειες που κίνησαν υποψίες στην καθηγήτρια και κάλεσε τη μητέρα. Η μητέρα είπε ότι αυτά που γράφει το παιδί είναι μυθεύματα. Τότε, πήρε κάποιος, λέει, αστυνομικός από τα Μεσόγεια, η συγκεκριμένη οικογένεια έμεινε στη Νέα Σμύρνη τι δουλειά έχουν τα Μεσόγεια με τη Νέα Σμύρνη… από τμήμα στα Μεσόγεια και είπε μην ασχολείστε με αυτήν την υπόθεση, ασχολούμαστε εμείς η Αστυνομία. Πήρε τη διευθύντρια του σχολείου. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν πήρε ο ίδιος (σ.σ. ο 45χρονος); Στα Μεσόγεια, αν δεν κάνω λάθος, μένει η πατρική του οικογένεια».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Γίνεται αυτά τα παιδιά να είχαν μια φυσιολογική ζωή από την στιγμή που ο πατέρας τους και η μάνα τους από την ηλικία των 4 μέχρι τώρα που καταγγέλθηκε, το λέει και η ίδια, ότι ασελγούσε ο πατέρας και την υποχρέωνε και αυτήν; Πώς μπορείς να υποχρεώσεις μια μάνα να ασελγήσει στο παιδί της ή πώς μπορεί να τη φοβίσεις και να βλέπει ότι ο πατέρας βιάζει το παιδί και να μην μιλάει, αυτό εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω».

Γιατί υπηρετούσε στη Βουλή;

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, υποστήριξε:

«Ακούστηκε εχθές μια ανώνυμη καταγγελία από έναν δάσκαλο ο οποίος λέει ότι του έγινε ένα τηλεφώνημα από κάποιο αστυνομικό τμήμα, Μεσογαίας ο ίδιος ανέφερε, και του είπαν να σταματήσει την έρευνα. Δεν το επιβεβαιώνει η Αστυνομία, το έχουμε ελέγξει και δεν υπήρχε λόγος ένα τόσο απομακρυσμένο τμήμα να κάνει έρευνα για το συγκεκριμένο σχολείο που βρισκόταν σε άλλη περιοχή».

Η ίδια επιχείρησε να απαντήσει και στο ερώτημα γιατί ο 45χρονος αστυνομικός υπηρετούσε στη Βουλή παρά το βίαιο παρελθόν του. «Έχει γίνει πολύς λόγος γιατί ο άνθρωπος αυτός υπηρετούσε στη Βουλή. Δεν έπρεπε να υπηρετεί αν είχαμε αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει, γιατί οι ιδιωτικές του διενέξεις με πολίτες, οι οποίες κάποιες αρχειοθετήθηκαν για κάποιες υπάρχουν πειθαρχικές ποινές, τουλάχιστον από την πλευρά της Αστυνομίας, δεν έκρινε ο τότε φρούραρχος της Βουλής, ο οποίος ήταν αστυνομικός, τον Ιανουάριο του 2019, ότι δεν έπρεπε να του γίνει πρόταση για αυτήν την υπηρεσία. Του έγινε η πρόταση, μετακινήθηκε τον Μάρτιο», είπε.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Καλλιακμάνης: «Ο φρούραρχος της Βουλής, τον παίρνει ο υπουργός, ο βουλευτής και του λέει αυτός είναι δικός μου, θα τον πας εκεί. Έτσι γίνεται. Όποιος πει ότι γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια οι μεταθέσεις στη Βουλή, θα του φέρω εγώ στοιχεία».

«Δεν του είχε ασκηθεί δίωξη για να φύγει από το Σώμα»

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, «η πρώτη καταγγελία στην Αστυνομία έρχεται τον Φεβρουάριο. Μέσα σε λίγες ημέρες η γυναίκα αυτή παίρνει πίσω την καταγγελία ενώ προσπαθούν να τη μεταπείσουν οι αστυνομικοί του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας να κρατήσει το panic button και να συνεχίσει με ψυχολογική υποστήριξη. Η γυναίκα αυτή, θεωρώντας ότι θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην οικογένειά της, όπου αναφέρει μόνο δική της σωματική κακοποίηση, θέλει να πάρει πίσω την καταγγελία».

«Ο άνθρωπος αυτός έλαβε αναρρωτική άδεια από τους ψυχολόγους της Αστυνομίας μετά την πρώτη καταγγελία της γυναίκας, όπου του αφαιρέθηκε ο οπλισμός. (…) Δεν είχε ασκηθεί κάποια δίωξη για να φύγει ο άνθρωπος αυτός από το Σώμα. Ήταν σε αναρρωτική από τον Φεβρουάριο του ’24 μέχρι να έρθει και η δεύτερη καταγγελία», αναφέρει για τον 45χρονο.

Την ίδια στιγμή, «γίνεται μια διερεύνηση από το αρχηγείο της Αστυνομίας για το πώς δεν είχαν διαπιστώσει οι ψυχολόγοι που εξέταζαν αυτούς τους ανθρώπους ότι υπήρχε κάποιο νόσημα».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ψυχομετρικά έχουν διαφορετικές κατηγορίες», λέει από την πλευρά της η Κέλλυ Ιωάννου, δρ. εγκληματολογίας, σχετικά με τα τεστ που περνά το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας.

«Άλλο το ψυχομετρικό που κοιτάει αν ένας άνθρωπος έχει γνωστικές ικανότητες και άλλο το κομμάτι της προσωπικότητάς του. Η προσωπικότητά του μετριέται με πολύ συγκεκριμένα ψυχομετρικά εργαλεία. Σε καμία περίπτωση ένας επιστήμονας δεν μπορεί να βασίζεται κατ’ αποκλειστικότητα σε ένα εργαλείο, θέλει και εμπειρία και θέλει να αξιολογούνται και οι ίδιοι οι οποίοι αξιολογούν».