«Ψήφος εμπιστοσύνης» από τη Huawei

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε η Huawei, η οποία αναπτύσσει το Ευρωπαϊκό Κόμβο Logistics (ELH) στην Ελλάδα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις της PCT SA. Με βάση τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT), ο κόμβος θα εξυπηρετεί τη μεταφορά προϊόντων της, στην Ευρώπη και, μελλοντικά, στη Βόρεια  Αφρική

Ο διευθύνων σύμβουλος της PCT, Captain Wang Jihang, τόνισε ότι η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά από τη Huawei ως κόμβου διανομής των προϊόντων της σε όλη την Ευρώπη αποτελεί απόδειξη των εξαιρετικών, πρότυπων υπηρεσιών που παρέχει η PCT. Επιβεβαιώνει, πρόσθεσε, αυτό που πάντα πιστεύαμε, ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι απλώς ένα λιμάνι, αλλά μια πύλη ζωτικής σημασίας, ένας ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου εμπορίου και ένας βασικός παράγοντας στο ναυτιλιακό δίκτυο logistics της Ευρώπης.

Το λιμάνι του Πειραιά θα έχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για τις δραστηριότητες της εταιρείας αφού το logistics hub που θα δημιουργηθεί ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν πύλη εισόδου των δικτυακών προϊόντων της εταιρείας προς τις αγορές τόσο της νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και της δυτικής Ευρώπης.

Η PCT εκτιμάται ότι διακινεί ετησίως 2.500 εμπορευματοκιβώτια της Huawei και με τη νέα συμφωνία θα αυξάνονται κατά 10% ετησίως.

Το ΗUB στο Πειραιά θα συντομεύσει κατά τουλάχιστον στο μισό τη παράδοση των φορτίων, γεγονός που αναβαθμίζει κάθετα τον ρόλο και τη δυναμική του Πειραιά στο διεθνές δίκτυο των logistics, υπηρετώνας με τον καλύτερο τρόπο τον εθνικό στόχο η χώρα να βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα των παρόχων υπηρεσιών logistics. «Για να στείλουμε τα φορτία μας στο Ρότερνταμ που είναι δυτικά είχαμε μια μακριά πορεία. Εμείς θέλαμε έναν πιο κοντινό κόμβο και αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για όλη την ευρωπαϊκή αγορά, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική», σημειώνει ο Jerry Ca, head of Huawei European Supply Chain.

Οπως αναφέρει στα «ΝΕΑ», για να φτάσουν τα κοντέινερ διά θαλάσσης από την Κίνα, όπου γίνεται η παραγωγή, στον Πειραιά χρειάζονται 20 ημέρες, ενώ μέσω Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας χρειάζονταν 40 ημέρες. Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό supply center της Huawei βρίσκεται στην Ουγγαρία.

Καίριος πυλώνας. Ο CEO της Huawei Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ren Fujun, τόνισε στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης του project, ότι «ο κόμβος αποτελεί καίριο πυλώνα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα της Huawei. Η απόφαση για τη δημιουργία του στην Ελλάδα εμπνέεται από τους φιλόδοξους στόχους της χώρας για ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, καθώς και από το ανοιχτό και δίκαιο επιχειρηματικό περιβάλλον που προσφέρει».

Ο ELH της Huawei έχει σχεδιασθεί λειτουργώντας ως στρατηγική της Huawei τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη Βόρεια Αφρική. Οπως τονίζουν οι επιτελείς της εταιρείας αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση και διανομή των προϊόντων, επιτρέποντας στην εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση σε αυτές τις περιοχές. Ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου εφοδιασμού της Huawei, ο ELH δημιουργεί νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπλέον, θα ενδυναμώσει τους δεσμούς της Ελλάδας με την ευρωπαϊκή κοινότητα και άλλες χώρες.

Οπως τονίζουν οι άνθρωποι της Huawei, o ELH συμβάλλει σημαντικά στην εθνική οικονομία της Ελλάδας, καθώς εκτιμάται ότι παράγει πάνω από 7,8 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργήσει πάνω από 30 θέσεις εργασίας, ωφελώντας την τοπική κοινωνία.

Επισημαίνεται ότι η Huawei Ελλάδος αποτελεί σήμερα έδρα της για επτά χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία και Μολδαβία) στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με περισσότερους από 200 εργαζόμενους – το 80% των οποίων είναι Ελληνες. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Huawei Ελλάδος έχει συνεισφέρει πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε φόρους, έχει επενδύσει 1 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση περισσότερων από 3.000 φοιτητών, γυναικών και μηχανικών, ενώ έχει συνεισφέρει 700.000 ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος.  Τα τελευταία 3 χρόνια, η εταιρεία σε συνεργασία με περισσότερους από 100 έλληνες συνεργάτες, έχει συμβάλει στην κατασκευή έργων ΑΠΕ με παραγωγική δυναμικότητα 4.000 MW.