Αρκάς: Η σημερινή καλημέρα

Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς.

Στο σημερινό σκίτσο βλέπουμε τον Φεβρουάριο και τη Δευτέρα. Η Δευτέρα κρατά στο χέρι της ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ πιάνει τον φίλο της, τον Φλεβάρη, από τον ώμο.

Πρόθεση της Δευτέρας είναι να βγάλει φωτογραφία με τον Φεβρουάριο, όμως αυτός φαίνεται να έχει κάποιες ενστάσεις.

Η Δευτέρα είναι ντυμένη στα γκρι, με έναν μπλε φιόγκο στο κεφάλι. Ο Φεβρουάριος φορά ένα φωτεινό και πολύχρωμο κασκόλ – ό,τι πρέπει για μια selfie.

Η Δευτέρα σηκώνει το κινητό της στη σωστή γωνία λήψης κοιτώντας γλαφυρά το κινητό. Το ίδιο κάνει και ο Φεβρουάριος.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, όμως, ο Φεβρουάριος έχει κάποιες δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τη φωτογραφία.

«Αν δεν βγω καλός, θα τη σβήσεις», φαίνεται να λέει ο μήνας στην ημέρα φίλη του, εννοοώντας ό,τι αν στη φωτογραφία τους αυτός δεν δείχνει όμορφος αναγκαία θα πρέπει να διαγραφεί από το κινητό της Δευτέρας.

Πιθανών, τα κίνητρα βέβαια της Δευτέρας να είναι τελείως διαφορετικά από αυτά του Φλεβάρη.

Ενώ, λοιπόν, αυτός θέλει να δείχνει όμορφος στη φωτογραφία – καθώς είναι μια από τις τελευταίες αναμνηστικές για φέτος – , η Δευτέρα θέλει κυρίως απλά να θυμάται τη στιγμή που πέρασε με τον καλό της φίλο μια κι αυτός φύγει σε λίγες μόλις μέρες.