Η κοπή της βασιλόπιτας της Ποντιακής Εστίας

Με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των συνεργατών χοροδιδασκάλων και μουσικών, των μελών, των γονέων και των χορευτικών συγκροτημάτων της, η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ποντιακή Εστία» πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, σε ένα κλίμα συγκίνησης, παράδοσης και νοσταλγίας για την αλησμόνητη πατρίδα, τα μέλη αντάλλαξαν ευχές και υποσχέθηκαν να διατηρήσουν ζωντανή τη φλόγα του πολιτισμού που οι Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας μετέφεραν από τα παράλιά της σε κάθε γωνιά της μητέρας πατρίδας και, αργότερα, στους Αντίποδες του Νότου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κώστας Τσεπραιλίδης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων την περασμένη χρονιά και παράλληλα κήρυξε την έναρξη της νέας. Τόνισε, επίσης, ότι αυτή η χρονιά αποτελεί την προετοιμασία για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Οργανισμού.

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Λίτσα Αθανασιάδη υπογράμμισε τη σημασία της χρονιάς που διανύουμε και τόνισε την ανάγκη για υγιή ομαδική συνεργασία.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, μεταξύ αυτών την εταιρία αρτοσκευασμάτων του Ιάκωβου και της Αντωνίας Ξανθοπούλου, Olympian Products, καθώς και την κα Νούλα Παύλου για τον συντονισμό και το σερβίρισμα των εδεσμάτων.

Το τυχερό φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Συλλόγου, γεμίζοντας χαρά και αισιοδοξία μικρούς και μεγάλους φίλους του Συλλόγου.

The post Η κοπή της βασιλόπιτας της Ποντιακής Εστίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.