Η Σχολή «Μανασής» ανέδειξε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Bentleigh

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παροικίας μας ήταν συγκεντρωμένο στην Lonsdale Street για το Φεστιβάλ «Αντίποδες» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής Ελληνικού Χορού και Πολιτισμού «Μανασής» παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς στο Φεστιβάλ Bentleigh, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ελλάδας μέσω χορών από περιοχές όπως η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος και ο Πόντος.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Bentleigh (Bentleigh Traders Association), έλαβε χώρα την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, διακόπτοντας την κυκλοφορία σε ένα σημαντικό τμήμα της Centre Road.

Μαθητές και μαθήτριες από τη χορευτική ομάδα της Σχολής «Μανασής», ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις, και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ

Υπό συνθήκες καυτού ήλιου και καταρρακτώδους βροχής, μέλη από τη χορευτική ομάδα της Σχολής «Μανασής», ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Η Σχολή «Μανασής» αναφέρεται συχνά ως η «επίσημη χορευτική ομάδα ελληνικής εκπροσώπησης», χάρη στη δέσμευσή της να προάγει τις ελληνικές παραδόσεις και τα έθιμα σε ευρύ κοινό, το οποίο συχνά περιλαμβάνει και μη Έλληνες.

«Όταν μας καλούν να εμφανιστούμε μαζί με Σέρβους ή Βούλγαρους, παρουσιάζουμε χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Με Αλβανούς, παρουσιάζουμε χορούς από την Ήπειρο, ενώ με Τούρκους, χορούς από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Δεν αποφεύγουμε τις πολιτισμικές ομοιότητες, αλλά τις ερευνούμε ενεργά για να αναδείξουμε τους παραλληλισμούς. Και όταν το κοινό μας είναι εντελώς διαφορετικό, όπως ήταν αυτό το (προηγούμενο) Σαββατοκύριακο, τότε έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε μια ποικιλία χορών, φορεσιών και μουσικής, κλείνοντας πάντα με τον διάσημο χορό Συρτάκι/Ζορμπά, ώστε να ενθαρρύνουμε το κοινό μας να συμμετάσχει», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής και χοροδιδάσκαλος της Σχολής, Δημοσθένης Μανασής.

Η Σχολή «Μανασής» αναφέρεται συχνά ως η «επίσημη χορευτική ομάδα ελληνικής εκπροσώπησης», χάρη στη δέσμευσή της να προάγει τις ελληνικές παραδόσεις και τα έθιμα σε ευρύ κοινό, το οποίο συχνά περιλαμβάνει και μη Έλληνες

Τα μέλη της Σχολής θα γιορτάσουν τις Απόκριες με το ετήσιο πάρτι μεταμφιέσεων την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο Vanilla στο Oakleigh, πριν συμμετάσχουν στο βουλγαρικό Φεστιβάλ «Martenitsa».

«Με την ολοκλήρωση των Αποκριών, μπαίνουμε στην περίοδο της Σαρακοστής και, καθώς πλησιάζει ο Μάρτιος, η προσοχή μας στρέφεται και στις (εκδηλώσεις) εορτασμού της εθνικής επετείου (της 25ης Μαρτίου)», πρόσθεσε ο κ. Μανασής.

Μέλη της χορευτικής ομάδας αναμένεται να συμμετάσχουν στην παρέλαση και το Φεστιβάλ Moomba, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή από το 1994, όπως επίσης και σε άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εντός του τρέχοντος έτους.

The post Η Σχολή «Μανασής» ανέδειξε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Bentleigh appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.