Απομακρύνονται χημικά απόβλητα από το πρώην εργοστάσιο «Astrasol» στα Λατσιά
Σε εργασίες συλλογής και απομάκρυνσης των χημικών αποβλήτων από το πρώην εργοστάσιο «Astrasol», στην οδό Θεμιστοκλή Τσάτσου, στο διαμέρισμα Λατσιών, προχωρεί την ερχόμενη Δευτέρα το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λατσιών – Γερίου αναφέρει ότι στις 3 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων Φορέων του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κατά την οποία επεξηγήθηκε το πλάνο δράσης και εκτέλεσης των εργασιών.
Σημειώνει ότι η απομάκρυνση όλων των δυνητικά επικίνδυνων ουσιών, μετά τον τερματισμό λειτουργίας του εργοστασίου, υπήρξε πάγιο αίτημα και επιδίωξη του Δήμου.
Ο Δήμος Λατσιών – Γερίου καλεί τους κάτοικους της περιοχής και διερχομένους, όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτόπου υπευθύνων, με σκοπό την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ