Ο Γκαρσία, το τέλος του κύκλου, τα μεγάλα έσοδα και μια πώληση που ίσως άργησε

Τελικά πόσα πήρε η ΑΕΚ από την πώληση του Λιβάι Γκαρσία; Οι Ρώσοι γνωστοποίησαν πως έδωσαν για τον επιθετικό από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο το ποσό των 18,6 εκατ. ευρώ και η ΑΕΚ άφησε να διαρρεύσει πως θα εισπράξει κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος με τα ποσά μιας μεταγραφής και ενδεχομένως αυτά δεν θα πρέπει να αφορούν στο ευρύ κοινό. Η ΑΕΚ, πάντως, κατάφερε να αγοράσει και ένα ακόμη ποσοστό ύψους 20%, άρα να αυξήσει το δικό της 60% σε 80% και να βγάλει παραπάνω κέρδη. Γιατί αν έμενε στο αρχικό, τα 11,5 εκατ. που θα έβαζε στο ταμείο της θα ήταν λίγα σύμφωνα με όσα είχε η ίδια κοστολογήσει τον Γκαρσία αλλά και  με βάση τι ανέμεναν οι οπαδοί από την παραχώρηση του επιθετικού.

Εδώ, αν θέλει κάποιος να έχει την πλήρη εικόνα και όλα τα δεδομένα, ας θυμηθεί πως το καλοκαίρι του 2023 ο Λιβάι Γκαρσία έφερε πρόταση από τη Λανς. Πόσο έδιναν οι Γάλλοι; Δεν μαθεύτηκε ποτέ το ύψος του ποσού. Αλλά ουδέποτε από τη Νέα Φιλαδέλφεια διέψευσαν πως η Λανς πρόσφερε κοντά στα 28 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους. Τότε ο Λιβάι ήταν στα πολύ πάνω του, με γκολ και δυναμική που τον ανέβαζε ακόμη ψηλότερα στα μάτια όλων όσοι έβλεπαν μεγάλες προοπτικές πάνω του. Τελικά, πήρε νέο συμβόλαιο από την ΑΕΚ, δηλαδή επέκταση και έκλεισε εκείνο το (μεταγραφικό) κεφάλαιο.

Για να προκύψει, τώρα, η Σπαρτάκ Μόσχας. Αν τότε τα νούμερα ήταν στα 28 εκατ. και τώρα στα 18,6 εκατ., σαφώς και η ΑΕΚ έχασε. Είναι πασιφανές. Στον αντίποδα, απήλαυσαν τον Γκαρσία όσοι το ήθελαν για ακόμη κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα, οπότε θα μπορούσε να ειπωθεί πως δόθηκε όταν έφτασε το λεγόμενο «πλήρωμα του χρόνου». Βαδίζοντας στα 28 του χρόνια και έχοντας ζητήματα τραυματισμών ή μια ευπάθεια αν αυτό είναι προτιμότερο να ειπωθεί, μοιάζει αληθές πως η αξία του παίκτη δεν θα ανέβαινε άλλο. ‘Η αυτό ήταν το λιγότερο πιθανό σενάριο. Αρα, όλα έγιναν τη στιγμή που έπρεπε και ο κύκλος έκλεινε. Με κομβικό στη συνολική πορεία του Γκαρσία με την ΑΕΚ, το γεγονός πως άλλαξε θέση και από ακραίος ή δεύτερος φορ, έγινε κεντρικός κυνηγός. Με δύναμη και ορμή. Και ως γνωστόν, καλοί οι εξτρέμ, αλλά το ποδόσφαιρο σημαίνει γκολ και όσοι τα βάζουν αυτοί τα βγάζουν!

Αυτό είναι το ζουμί για μια υπόθεση που απασχόλησε αρκετά την ΑΕΚ. Και με τη νέα διοίκηση να έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες, ανεξάρτητα από τις ηχηρές μεταγραφές, δύο πολύ κερδοφόρες πωλήσεις: πρώτα τον Πόνσε και μετά τον Γκαρσία! Συν την αύξηση κατά 9 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου. ‘Η μήπως δεν είναι έτσι; Τα έσοδα μεγάλα!