«Ο Χορός των Αιώνων, H Κόρη των Αθηνών»με τη Χρύσα Ρώμα

Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε μια μοναδική παράσταση που καθήλωσε το κοινό. Σε μια μαγευτική ερμηνεία, η Χρύσα Ρώμα ενσάρκωσε την χαμένη Καρυάτιδα, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν και φωτίζοντας το διαχρονικό ταξίδι της γυναίκας μέσα στην ιστορία.

Βασισμένη στη μουσική σύλληψη του Γιώργου Βούκανου και τα κείμενα της Έφης Παναγοπούλου, η παράσταση διερεύνησε θέματα κοινωνικής αδικίας, ιστορικής μνήμης και γυναικείας ταυτότητας. Αντλώντας έμπνευση από τη μυθολογία και την αρχαία ελληνική παράδοση, η παραγωγή έθεσε επίκαιρα ερωτήματα για τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, την επιρροή των προτύπων ομορφιάς και τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών στοιχείων, εντυπωσιακών προβολών εμβληματικών τοπίων της Αθήνας και ατμοσφαιρικού φωτισμού, η σκηνή μετατράπηκε σε έναν εκπληκτικό καμβά. Η υποβλητική μουσική του Γιώργου Βούκανου εναρμονίστηκε απόλυτα με τα ποιητικά κείμενα της Έφης Παναγοπούλου, ενώ η χορογραφία της Μυρσίνης-Μυρτώς Κουλούρη προσέδωσε μια δυναμική εκφραστικότητα στην παράσταση. Ο εκρηκτικός ήχος της κιθάρας του Αλέξανδρου Δεσποτίδη πρόσθεσε μια σύγχρονη πινελιά, συνδυάζοντας το κλασικό με το μοντέρνο.

Η Χρύσα Ρώμα παρέδωσε μια βαθιά συναισθηματική και πολυδιάστατη ερμηνεία, μεταβαίνοντας δεξιοτεχνικά ανάμεσα σε διαφορετικούς ρόλους και καθοδηγώντας το κοινό σε ένα ταξίδι γεμάτο ένταση, στοχασμό και συγκίνηση. Η ερμηνεία της ανέδειξε τη βαθιά σύνδεση της γυναίκας με την πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργώντας έναν συναρπαστικό διάλογο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Το κοινό, εμφανώς συγκινημένο, αντέδρασε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της παραγωγής. Όπως ανακοίνωσε ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος, η παράσταση θα συνεχίσει το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον, η Χρύσα Ρώμα ανέδειξε τις σημαντικές προσπάθειες της Επιτροπής Νέων για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών στον φυσικό τους χώρο.

Αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη παρουσίαση του Χορού των Αιώνων και προσδοκούμε στις μελλοντικές καλλιτεχνικές αναζητήσεις της Χρύσας Ρώμα.

O Γιώργος Βούκανος και h Έφη Παναγοπούλου
Χρύσα Ρώμα

The post «Ο Χορός των Αιώνων, H Κόρη των Αθηνών»με τη Χρύσα Ρώμα appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.