Πιο ήπιο το κρύο, έρχεται άνοδος της θερμορκασίας – Στο «μενού» και λίγες βροχές

Λιώνουν σιγά-σιγά τα χιόνια – Παραμένει το κρύο αλλά… όχι τόσο τσουχτερό κατά τη διάρκεια της ημέρας – Έρχεται σταδιακή άνοδος του υδράργυρου – Στο καιρικό «μενού» και λίγες βροχές και χιόνι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο – Η πρόγνωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Αλλάζει κάπως το σκηνικό του καιρού. Φεύγει η «Coral» με τις πολικές θερμοκρασίες και ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος. Ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, στο καιρικό «μενού» υπάρχει και το ενδεχόμενων μεμονωμένων βροχών.

Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά.

Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, ή ελαφρύ χιόνι στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τις πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού θα παρατηρείται παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως στα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.