«Διάβασα το πρώτο σας θέμα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου με τίτλο “Χωρίζουν τον κόσμο και πάλι”. Θα ήθελα να συγχαρώ την εφημερίδα της οποίας είμαι χρόνια αναγνώστης για τα γρήγορα ανακλαστικά που έδειξε στο μεγάλο θέμα της διεθνούς επικαιρότητας και να πω πως ελπίζω να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τις τεκτονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο μας και να γράφετε γι΄αυτές. Δυστυχώς, ζούμε για μια ακόμη φορά ιστορικές στιγμές», έγραψε στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Δ.Σ.
Σχόλια σαν αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά μας. Ωστόσο, δεν κάναμε τίποτα περισσότερο απ΄αυτό που οφείλουμε να κάνουμε: προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε σφαιρικά το αναγνωστικό μας κοινό, παρουσιάζοντας πολλές και διαφορετικές γωνίες του μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Δ.Σ. έχει δίκιο. Ζούμε για μια ακόμη φορά ιστορικές στιγμές. Ενδεχομένως όμως ζούμε στιγμές για τις οποίες δεν υπάρχει στ΄ αλήθεια ιστορικό προηγούμενο. Η δεύτερη θητεία του Τραμπ είναι πλέον ξεκάθαρο πως αποτελεί απειλή για τον κόσμο που διαμορφώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπως φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει το modus operandi της σε πολλά θέματα αν θέλει να επιβιώσει στο δυστοπικό μέλλον το οποίο ετοιμάζει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Η διεθνής αλλά και η ευρωπαϊκή ειδησεογραφία θα είναι πλούσια το επόμενο χρονικό διάστημα και «ΤΑ ΝΕΑ» θα της αφιερώνουν όσες σελίδες χρειάζεται για να ενημερώνονται σε βάθος οι αναγνώστες τους.