Το όνομα «Preston Makedonia S.C.» κατοχυρώθηκε νομικά από την Preston Lions Football Club

Πρόσφατα η αρμόδια αυστραλιανή αρχή (Australia Intellectual Property Office) κατοχύρωσε νομικά το όνομα «Preston Makedonia S.C.»  στο γνωστό ποδοσφαιρικό σωματείο Preston Lions Football Club που αγωνίζεται στο NPL της Βικτώριας.

Η  απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του γνωστού ομογενή, Sam Kostoulia,  που έγραψε στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζήτησε εξηγήσεις υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να κατοχυρωθεί η εμπορική  ονομασία «Macedonia» ή  «Makedonia» και ούτε να χρησιμοποιείται και ως έμβλημα ο Ήλιος της  Βεργίνας.

Μάλιστα ο κ.   Kostoulias κατέφυγε και στο  Freedom of Information (‘FOI’)  προκειμένου να ενημερωθεί πως πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.

Στις αιτιάσεις του ομογενή απάντησε ο κ.  Blake Knowles (Director Trade Marks & Designs Quality, Practice, and Customers καιDeputy Registrar of Trade Marks) ο οποίος σε μια αναλυτική απάντησή του υποστηρίζει ότι η Αυστραλία αναγνωρίζει και εφαρμόζει την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά το θέμα της κατοχύρωσης του ονόματος «Preston Makedonia S.C.»   δεν εμπίπτει στις διατάξεις της συμφωνίας.

Ο κ. Kostoulias διαφωνεί, δεν είναι διατεθειμένος  “να  αφήσει εδώ το θέμα” και ελπίζει πως η ομογένεια (φορείς και μεμονωμένα άτομα) θα στηρίξουν την προσπάθειά του.

Μάλιστα την επιστολή που έλαβε από τις αυστραλιανές αρχές την έστειλε και στις ελληνικές διπλωματικές αρχές ελπίζοντας ότι θα προβούν σε ανάλογα διαβήματα.

The post Το όνομα «Preston Makedonia S.C.» κατοχυρώθηκε νομικά από την Preston Lions Football Club appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.