Φεύγει η Coral, έρχονται βροχές και καταιγίδες. Ανεβαίνει από αύριο η θερμοκρασία

Αποχαιρετούμε την Coral – Βροχερό σκηνικό τις επόμενες ημέρες – Προβλέψεις μέχρι το Σάββατο

Η ψυχρή αέρια μάζα με την ονομασία Coral, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ωστόσο αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει ψυχρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα πεδινά τμήματα του νησιού, θα επικρατεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές αλλά και ελαφριά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, στις πλείστες περιοχές του νησιού ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και ενδεχομένως και ελαφριά χιονόπτωση.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και ελαφριά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.