Χρήστος Μάστορας: Στην Ευελπίδων για να δικαστεί

Ο Χρήστος Μάστορας

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσει σήμερα για να δικαστεί ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μετά από έλεγχο της Τροχαίας.

Ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, παρουσιάστηκε λίγο νωρίτερα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Χρήστος Μάστορας: Μακρυά από τις κάμερες

Κατά την προσέλευσή του ο τραγουδιστής επέλεξε την είσοδο των δικαστηρίων που είναι κρυμμένη μέσα στα πεύκα προκειμένου να αποφύγει τις κάμερες

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τραγουδιστή, Χαράλαμπο Λυκούδη, δεν θα ζητήσουν αναβολή.

Ποιοι θα καταθέσουν

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν οι μάρτυρες, δηλαδή οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή τα ξημερώματα της Δευτέρας, μία εξ αυτών η σύντροφός του, Γαρυφαλλιά Καληφώνη, ωστόσο καταλυτική αναμένεται η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος ήταν εκείνος που του έκανε σήμα για να σταματήσει και κατέγραψε το συμβάν στο πρώτο μπλόκο της Τροχαίας.

Σε βάρος του Χρήστου Μάστορα ασκήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα (03/02) ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης οδήγησης και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του, ο ίδιος αρνείται ότι δεν σταμάτησε στο μπλόκο, υποστηρίζοντας πως δεν αντιλήφθηκε ότι κάποιος αστυνομικός του έκανε σήμα για να κάνει στην άκρη του δρόμου. Για τον λόγο αυτό, φέρεται να ισχυρίζεται ότι συνέχισε να οδηγεί και να απομακρύνεται από το σημείο ελέγχου.

Με ποιες ποινές κινδυνεύει

Ο δημοφιλής τραγουδιστής είναι αντιμέτωπος με δύο πλημμελήματα εκείνο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και εκείνο της επικίνδυνης οδήγησης από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Έχουμε δυο πράγματα σε αυτό το συμβάν. Το πρώτο ότι κατηγορείται ότι είχε παραπάνω από τα όρια οινοπνεύματος στην αναπνοή του. Πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό το αδίκημα. Δεν έχει δικαιολογία.

Προβλέπει ποινή φυλάκισης ελάχιστο δυο μήνες, διοικητικό πρόστιμο, χρηματική ποινή και αφαίρεση του διπλώματος του για 6 μήνες. Αυτό το παραδέχεται, το είπε από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν και άλλα που λένε ότι είχε πάρει φάρμακα, δεν υπάρχουν τέτοιες προσεγγίσεις. Κάποιοι βρίσκουν πολλές δικαιολογίες, ο Χρήστος δεν βρήκε δικαιολογίες», είχε πει ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Λυκούδης και είχε υπογραμμίσει:

«Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία που αφορά την επικίνδυνη οδήγηση. Ο Χρήστος δεν συνελήφθη επειδή έτρεχε ή έκανε κόντρες, ή πέρασε κόκκινο σηματοδότη. Συνδέεται η κατηγορία με αυτό που είπε ο αστυνομικός ότι του έκανε σήμα και ο Χρήστος δεν σταμάτησε.

Το άλλαξε γνώμη δεν μπορεί να το ξέρει ο αστυνομικός. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι η Σταδίου έχει 4 λωρίδες. Είδε μπροστά του αυτοκίνητα να σταματούν, δεν ακινητοποιήθηκε. Έκοψε ταχύτητα γιατί είχε αυτοκίνητα μέσα στη μέση του δρόμου. Αφού έχετε το βίντεο. Εξέλαβε ότι δεν είναι το δικό του αυτοκίνητο για τον έλεγχο, έστριψε στην Αιόλου και βγήκε στην Ομόνοια, εκεί στο επόμενο μπλόκο αμέσως σταματάει και συμμορφώνεται. Φαίνεται να μην συμμορφώνεται;».