Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: Έτοιμη η Ελλάδα να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στη Βόρεια Μακεδονία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Τίμτσο Μουτσούνσκι. Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους που προκλήθηκαν από τη φωτιά στο νυχτερινό κέντρο στην πόλη Κότσανη της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων σωστικών ομάδων διάσωσης και ιατρικής υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, περί τις 03:00, ωστόσο εικάζεται ότι ξεκίνησε από τη χρήση πυροτεχνημάτων. Ο αριθμός των νεκρών είναι 51 -μέχρι στιγμής-, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάντσε Τοσκόφσκι σε συνέντευξη τύπου. Ταυτόχρονα, τραυματίστηκαν 118 άτομα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας. Κατά τις ίδιες αναφορές, στο σημείο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόντουσαν 1.500 άτομα.