Εντύπωση

Ενας καθηγητής του Χάρβαρντ έμεινε – κατά τα λεγόμενά του – εντυπωσιασμένος από τον Αλέξη Τσίπρα. Αφού παρακολούθησε τη διάλεξή του, αποκόμισε την εντύπωση ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά ευφυή, δυναμική πολιτική προσωπικότητα που είναι βαθιά αφοσιωμένη και προβληματισμένη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη». Δυστυχώς για τον πρώην πρωθυπουργό, πάντως, εντός ελληνικών συνόρων ισχύει εκείνο το τσιτάτο που λέει ότι η ζωή δεν δίνει ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση.

Ρεύμα

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ενημέρωσε το πανελλήνιο πως «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πολλαπλασιαστούν, να διευρυνθούν και να ισχυροποιηθούν οι εστίες αντίστασης». Θα κάνει, δηλαδή, οτιδήποτε ώστε να δημιουργηθεί «ένα ρεύμα αμφισβήτησης που μπορεί να φέρει τα κάτω πάνω». Κανείς δεν αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια των κομμουνιστικών προθέσεων. Ωστόσο, μόνο δύο δεν κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα το οποίο ελπίζει να ενισχύσει ο Περισσός: η Ζωή και ο Βελόπουλος.

Ευαίσθητοι

«Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητοι», είπε ο Παύλος Μαρινάκης (και ο υπουργός Οικονομικών) για τους υπουργούς και τους γαλάζιους βουλευτές που έτρεξαν να συνδικαλιστούν για χάρη των ενστόλων Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Εντάξει, σωστή παρατήρηση αλλά κι οι νεοδημοκράτες έπρεπε να δείξουν τα συναισθήματά τους σ’ αυτά τα εκλογικά ακροατήρια προκειμένου να μπορούν να ελπίζουν στην ψήφο τους. Γιατί; Επειδή ελάχιστοι στο κόμμα πιστεύουν πραγματικά ότι 25 μήνες αρκούν για να αλλάξει η κακή δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης.

 

Πλευρό

Η Μαρίν Λεπέν δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα γιατί η Λατινοπούλου πόσταρε «στεκόμαστε όλοι στο πλευρό της Μαρίν. Οποιος αμφισβητεί την κυριαρχία των ελίτ, όποιος είναι στο πλάι του λαού του, όποιος θέλει ισχυρή τη χώρα του, στοχοποιείται. Από τον Τραμπ και τον Σαλβίνι, μέχρι σήμερα τη Λεπέν» και κατήγγειλε πως «η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης για πολιτικές σκοπιμότητες υπονομεύει την ίδια δημοκρατία». Αλήθεια, η εργαλειοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος από όλους τους παραπάνω τι υπονομεύει; Τις ελευθερίες μας ίσως;