Στα μέσα Οκτωβρίου έσκασε η «βόμβα». Ο σουηδικός Τύπος αποκάλυπτε πως ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση», ύστερα από σχετική καταγγελία νεαρής γυναίκας.
Ηταν η ασίστ που περίμενε ο ποδοσφαιρικός κόσμος για να επιτεθεί στον γάλλο ποδοσφαιριστή που ετοιμαζόταν να ανέβει στον θρόνο του δημοφιλέστερου αθλήματος μετά τη μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν μία κόλαση για τον Εμπαπέ. Στο εσωτερικό της Ρεάλ οι αμφισβητίες του βγήκαν στο ξέφωτο υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο σύστημα του Αντσελότι, πως δεν μπορεί να παίξει στη θέση του σέντερ φορ, πως βρίσκεται στα μαχαίρια με τον Βινίσιους, πως είναι υπερτιμημένος και η Ρεάλ έκανε λάθος που τον έφερε στη Μαδρίτη. Οσο δεν σκόραρε τόσο εντείνονταν οι σκληρές κριτικές. Η απόφαση του παίκτη να απέχει από δύο διεθνή παράθυρα από την Εθνική Γαλλίας και η διεκδίκηση των 55 εκατ. ευρώ που του χρωστά η Παρί Σεν Ζερμέν μετέτρεψαν το άλλοτε αγαπημένο παιδί και αρχηγό των Μπλε σε persona non grata ακόμα και στη χώρα του. Μισοαποτυχημένοι που κάνουν καριέρα πίσω από μικρόφωνα ισοπέδωσαν τον Εμπαπέ και έσβησαν από τον χάρτη τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.
Κι όλα αυτά ενώ συνεχίζονταν οι «αποκαλύψεις» του σουηδικού Τύπου για συμμετοχή του σε πάρτι με δεκάδες γυναίκες και τον τρόπο που οργανώνονταν πίσω από ένα πέπλο μυστικισμού.
Ενα ποδοσφαιρικό διαμάντι που θα έλαμπε στο στέμμα της Ρεάλ είχε πεταχτεί στη λάσπη. Οι άνθρωποι έβγαλαν τον χειρότερο εαυτό τους, αφαίρεσαν τις μάσκες και έδειξαν το ζηλόφθονο πρόσωπό τους. Είναι το τίμημα που πληρώνουν όλοι οι σπουδαίοι στο πρώτο λοξοδρόμημα. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα που σήμερα κάποιοι γονατίζουν στη μνήμη του και το όνομά του φέρουν αρκετά γήπεδα, αντιμετωπίστηκε ως ο μεγαλύτερος εγκληματίας λόγω του γνωστού εθισμού του στα ναρκωτικά που το ανακάλυψαν τυχαία οι Ιταλοί λίγους μήνες μετά τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1990, διά ποδός Ντιεγκίτο. Οι φωτογραφίες κατά τη σύλληψή του στο Μπουένος Αϊρες, μοιάζουν με σκηνές από ταινία του Τζεφιρέλι.
Ο Εμπαπέ είχε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του και με την απόδοσή του να διαψεύσει τις Κασσάνδρες, ακόμα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αμφισβήτησε την ικανότητά του ως επιθετικού, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Πορτογάλου (33 γκολ) στην παρθενική του σεζόν στη Ρεάλ. Τελικά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.