
Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι ιστολογικές εξετάσεις στο σώμα του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στην εκπομπή «Live News» του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», όλα δείχνουν πως οι κακώσεις στο υοειδές οστό είναι μεταθανάτιες.
Αναμένονται οι συμπληρωματικές εξετάσεις βιοχημικού τύπου, ενώ εάν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο έρευνα μειώνονται οι πιθανότητες ο θάνατος του 39χρονου να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων του 39χρονου, όπου και θα διευκρινιστεί ποια ήταν η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε λάβει υλικό από 20 κάμερες της περιοχής, στέλνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ορισμένους δίσκους, όπου φαίνεται πως έχει γίνει η ανάκτηση του υλικού τις κρίσιμες ημέρες της εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η διαδικασία της σήψης ξεκίνησε στο λόφο του Τυρνάβου, όπου εντοπίστηκε το σώμα του 39χρονου, 50 μέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.
Αν αυτά τα στοιχεία επιβεβαιωθούν το σενάριο περί εγκληματικής ενέργειας, αυτόματα θα αποδυναμωθεί.
Πώς είναι δυνατόν ο Βασίλης Καλογήρου να δολοφονήθηκε χωρίς να εντοπιστούν ίχνη πάλης και προθανάτια τραύματα;
Πώς μπορεί να σημειώθηκε έγκλημα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί ξένο DNA;
Από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς του 39χρονου, έχει τονίσει πως τα ρούχα και τα παπούτσια του Βασίλη Καλογήρου ήταν καθαρά. Αστυνομικές πηγές όμως αναφέρουν ότι κατόπιν ανάλυσης προέκυψε ότι εντοπίστηκαν φθορές και χώματα.
Οι Αρχές περιμένουν και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο σε αυτό το αυτοκίνητο που υπέδειξε μάρτυρας. Ο ιδιοκτήτης του, τόνισε στο Live News πως δεν εμπλέκεται στην εξαφάνιση και στον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.
Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο από τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 κοντά στο κηποθέατρο της Λάρισας. Μια μέρα νωρίτερα είχαν χαθεί τα ίχνη του Βασίλη.
Ο μάρτυρας αρχικά επικοινώνησε με την οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου και ανέφερε πως «υπάρχει ένα ύποπτο αυτοκίνητο, παρατημένο κοντά στο Κηποθέατρο από τις 31/12. Η οικογένεια ενημέρωσαν την αστυνομία, οι Αρχές το παρέλαβαν και κάλεσαν τον ιδιοκτήτη για κατάθεση».
Κι ενώ πριν περίπου από τρεις εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις κεραίες του Τυρνάβου, τώρα γίνεται γνωστό ότι η διαδικασία «κόλλησε», αφού ο εισαγγελέας δεν έχει εγκρίνει ακόμα το σχετικό αίτημα.