ΤΩΡΑ: Έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί. Δείτε βίντεο

Στους δρόμους οι κυνηγοί. Απέκοψαν τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού

Στους δρόμους οι κυνηγοί, οι οποίοι προχώρησαν πριν από λίγο σε αποκοπή του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της Σκαρίνου.

@cypnews♬ original sound – Γεγονότα Κύπρου🇨🇾

Μεταξύ άλλων, ζητούν, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου από τη Βουλή για τη θέση του προϊσταμένου θήρας ούτως, ώστε να εκλέγεται από τον νόμιμο κυνηγό που φέρει ανανεωμένη άδεια κυνηγίου και θέσπιση νομοθετικού πλαισίου από τη Βουλή με αυστηρές ποινές για τη λαθροθηρία.

Επίσης, ζητούν θέσπιση νομοθετικού πλαισίου από τη Βουλή “για διαχείριση του αριθμού αρπαγών σε επιτρεπτά όρια, οι οποίοι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα”, καθώς και θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση εμπορίας και για τον καθορισμό της έναρξης κυνηγίου της φάσας και του ενδημικού θηράματος, “ώστε να μην μπορεί κάποιος ετσιθελικά να τις αλλάζει κατά το δοκούν βάσει προσωπικών προτιμήσεων και συμφερόντων”.

Ακόμη ζητούν να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο σε σχέση με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων σε κρατική γη.