Αλλάζει αυτήν την Κυριακή η ώρα και στα μέρη μας

Την ερχόμενη Κυριακή, 6 Απριλίου, αλλάζει η ώρα για τους κατοίκους της Βικτώριας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Νότιας Αυστραλίας, της Τασμανίας και της Περιοχής της Πρωτεύουσας.

Οι δείκτες των ρολογιών -όσα έχουν ακόμα- θα πάνε πίσω, από τις 3 τα ξημερώματα στις 2, καθώς περνάμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Κάτι που σημαίνει ότι η ανατολή (αλλά και η δύση) του ήλιου θα είναι πλέον νωρίτερα.

Η θερινή ώρα λήγει κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Απριλίου και «επιστρέφει» την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου (στις 5 του μήνα φέτος).

Υπενθυμίζεται ότι το Κουίνσλαντ, η Δυτική Αυστραλία και η Βόρεια Περιοχή δεν αλλάζουν ώρα.

Στην Ελλάδα, η ώρα άλλαξε την περασμένη Κυριακή, οπότε αυτήν την εβδομάδα η διαφορά με την Αυστραλία -στα νότια και νοτιοανατολικά- είναι στις 8 ώρες, αντί για 9 που ήταν εν μέσω θέρους.

Όταν αλλάξει η ώρα αυτήν την Κυριακή σε Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία, Νότια Αυστραλία, Τασμανία και Περιοχή της Πρωτεύουσας, η διαφορά μας θα διαμορφωθεί στις 7 ώρες.

The post Αλλάζει αυτήν την Κυριακή η ώρα και στα μέρη μας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.