Ατάκτως

 

Κόμματα σε κρίση. Κρίση στα κόμματα. Τουλάχιστον στα τρία. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μόνο θέματα εσωτερικών διευθετήσεων μεταξύ αντιμαχόμενων τάσεων; Ή μήπως είναι κρίσεις ταυτότητας και ύπαρξης με διογκούμενη απομείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών; Το δεύτερο δεν λύνεται με ανακατανομή προσώπων πάντως.

 

Χορτάσαμε να ακούμε την αμφίσημη ρήση – που κακώς αποδίδεται στον Δημήτρη Τσοβόλα – «δώσ’ τα όλα» όποτε έχουμε να κάνουμε με παροχές. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, το τι θα δώσει η κυβέρνηση στους ένστολους. Δικαίως εξεγέρθηκε ο γιος του αείμνηστου υπουργού και αρχηγού του ΔΗΚΚΙ και καρδιολόγος Κώστας στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Το αλίευσα στην ιστοσελίδα του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων του Λόγου): Η ιταλική εφημερίδα «Il Foglio» ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη στον κόσμο που δημοσιεύει ένθετο εξ ολοκλήρου παραγόμενο από τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και διαδικτυακή μορφή. Η ανακοίνωση αναφέρει πως όλα τα κείμενα, τίτλοι, περιλήψεις, ύφος κ.ά. έχουν δημιουργηθεί από AI, ενώ οι ρεπόρτερ απλώς έβαζαν ερωτήσεις στις μηχανές. Πολύ γρήγορα το όλο θέμα θα έχει δεοντολογικές και ηθικές διαστάσεις. Λέτε να δούμε σύντομα τους δημοσιογράφους στα επαγγέλματα που χάνονται;

 

Διαπρεπής και πολυσχιδής διπλωμάτης, πρέσβης επί τιμή για την ακρίβεια, ήταν ο Νίκος Κανέλλος που έφυγε αδόκητα και έμενε πια στα αγαπημένα του Αμπελάκια Λάρισας. Θήτευσε ανάμεσα σε άλλα ως πρέσβης στο Βιετνάμ και το επεσήμανε θετικά ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να συνεργαστούν όταν είχε πάει στη μακρινή χώρα.

 

Ρε παιδιά, ξένα ΑΕΙ είπαμε. Οχι μεταποιημένα ΙΕΚ.

 

Τόσο γκροτέσκο η χώρα που κατά την Πρωταπριλιά δεν ξέραμε τι είναι ψέμα και τι όχι.