Διαμήνυσε ότι οι χώρες που δεν θα προβούν σε αντίποινα στους νέους δασμούς του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αντιμετωπίσουν υψηλότερους δασμολογικούς συντελεστές
Η κίνηση της Κίνας να επιβάλει ανταποδοτικούς δασμούς 84% κατά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ατυχής και μια χαμένη πρόταση για το Πεκίνο, δήλωσε την Τετάρτη ο Yπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ.
«Νομίζω ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι οι Κινέζοι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να έρθουν να διαπραγματευτούν, επειδή είναι οι χειρότεροι παραβάτες στο διεθνές εμπορικό σύστημα», δήλωσε ο Μπέσεντ σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.
Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ότι οι χώρες που δεν θα προβούν σε αντίποινα στους νέους δασμούς του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αντιμετωπίσουν υψηλότερους δασμολογικούς συντελεστές, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
«Νομίζω ότι αυτό που πολλοί άνθρωποι χάνουν εδώ, είναι ότι τα επίπεδα (δασμών) που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη είναι ένα ανώτατο όριο, αν δεν προβείτε σε αντίποινα», είπε ο κ. Μπέσεντ σε σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι η Κίνα επέλεξε να κλιμακώσει την κατάσταση.
Πηγή: ΚΥΠΕ