
Η εορταστική κάρτα από τον υπουργό Υγείας ήταν ο ορισμός της ενδιαφέρουσας αντίφασης – στις λίγες γραμμές με τις οποίες ο Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την Ανάσταση, το πολυτονικό κατακρεουργήθηκε, το «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑS» απέκτησε λατινικό σίγμα στα κεφαλαία και μάθαμε πως το Πάσχα είναι παράδειγμα «της νίκης του θανάτου». Με ρέγουλα το AI στις ευχές, θα πρότεινα εγώ, γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν την κατέχει ακόμα άψογα την ελληνική. Πόσω μάλλον την καθαρεύουσα.
Ψυχραιμία
«Ως χριστιανή θα με κρίνει ο Θεός και όχι εσύ (…) Η πολιτική είναι έξω από την εκκλησία»: η Ειρήνη Αγαπηδάκη απάντησε με μεγάλη ψυχραιμία στην επίθεση που δέχτηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία για τους γάμους των ομοφύλων και τη στάση που κράτησε η ΝΔ. Αν όμως αυτού του είδους οι υπερ-χριστιανοί δεν μπορούν να κρατήσουν τις προσωπικές τους απόψεις ούτε πασχαλιάτικα για τον εαυτό τους, αντιστοίχως δεν θα μπορούν να κρατηθούν, φαντάζομαι, και στην κάλπη.
Δικαίωμα
«Με το έργο και τη διακονία του ανέδειξε έμπρακτα την ανάγκη για ειρήνη, αλληλεγγύη και διαθρησκευτικό διάλογο, ακόμη και όταν χρειάστηκε να πάει κόντρα στις αποφάσεις των ισχυρών» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου, θυμίζοντας πως εκείνος υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφύγων στην αξιοπρέπεια. Ακόμα και ένας μη θρησκευόμενος πολιτικός, όπως φαίνεται, έχει δικαίωμα να συμπαθήσει θρησκευτικές φιγούρες.
Απινιδωτής
Για τον ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από απινιδωτή. «Υπάρχει όμως. Θα τον βρούμε» συμπλήρωσε σε πιο θετικό τόνο. Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το κόμμα του βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, ότι χρειάζεται ηλεκτροσόκ για να πάρει μπρος. Το θέμα σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως δεν είναι αν βρίσκεται απινιδωτής, αλλά αν λειτουργεί, αν ξέρει τη δουλειά του αυτός που τον χειρίζεται και, κυρίως, αν το σώμα του ασθενούς αντέχει.