
Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που θα κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου σήμερα Κυριακή, καθώς θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής ποδηλατικού αγώνα Attica Race 2025.
Ειδικότερα κατά τις ώρες 09:30 με 14:30 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε περιοχές των Δήμων Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους προαναφερόμενους δήμους θα εφαρμοστούν ως εξής:
- Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Αθηνών – Σουνίου, στο τμήμα της από την οδό Βασ. Κων/νου (Δέλτα Βάρκιζας) μέχρι το 52ο χλμ. (Ανάβυσσος), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο.
- Λ. Αθηνών – Σουνίου, στο τμήμα της από το 52ο χλμ. (Ανάβυσσος) μέχρι το 72ο (Σούνιο), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην παραπάνω διαδρομή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.
Ο αγώνας Attica Race 2025 αφορά ποδηλασία δρόμου στο αγώνισμα της αντοχής. Όπως αναφέρει η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών, είναι κατηγορίας «Ποδηλασία για Όλους» (συμμετοχή αθλητών και αθλούμενων/sportive με δελτίο ΕΟΠ) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι 17 ετών και άνω, κάτοχοι δελτίου.