Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός με καταιγίδες αναμένεται αύριο Μεγάλη Τρίτη (15/4), σύμφωνα με το meteo.gr, ενώ ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε τη δική του πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπεται αρκετή συννεφιά, αρχικά από τα δυτικά, η οποία σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παροδικές λασποβροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Οι μεσημεριανές θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 15 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 19 στα κεντρικά και έως 21 στα νότια. Στα δυτικά, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά θα κυμανθεί γύρω στους 19 με 20.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται νέο πέρασμα συννεφιάς, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται εκ νέου λασποβροχές στα βορειοδυτικά.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει καλύτερη διαύγεια, αν και ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικές μπόρες στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία – φαινόμενα που δεν θα διαρκέσουν για πολύ.

Το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται καλός καιρός χωρίς φαινόμενα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στη νότια Πελοπόννησο.

Η γενική τάση του καιρού μέχρι και τις 24 Απριλίου δείχνει ότι οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Ο καιρός από το meteo.gr

Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Όμβροι και τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και σε πεδινά τμήματα κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 19-21, στη Θεσσαλία από 8 έως 21-22 βαθμούς, στην Ήπειρο 12 έως 22-23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21-23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.