Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Αυστραλός Arthur Leggett που πολέμησε στην Κρήτη το 1941

“Τέλος εποχής” σηματοδοτεί ο θάνατος του Arthur Leggett, ο οποίος τον Μάϊο του 1941 πολέμησε στη μάχη του Ρεθύμνου και ήταν ο τελευταίος (μέχρι την Κυριακή) επιζών βετεράνος Δυτικοαυστραλός στρατιώτης που πολέμησε στην Κρήτη.

 

Την θλιβερή είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο “Νέο Κόσμο” ο γνωστός παράγοντας της κρητικής πατριάς, Αντώνης  Τσουρδαλάκης, που μας έγραψε τα ακόλουθα:

“Το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 106 ετών, απεβίωσε ο Βετεράνος της Μάχης της Κρήτης κ. Arthur Leggett, ο οποίος υπηρέτησε με τα Αυστραλιανά Στρατεύματα που συμμετείχαν στην Κρήτη.

Το 2011 τον τίμησε η Περιφέρεια Κρήτης

Ο αγαπητός σε όλους μας Arthur (Aθανάσιος) Leggett ήταν ένας από τους τελευταίους επιζώντες Βετεράνους των ANZAC’σ στην Κρήτη.

Τον Μάιο του 2008 οι Κρήτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας τίμησαν τον εν λόγο Βετεράνο για την μεγάλη προσφορά του προς τον λαό της Κρήτης ο οποίος αντιστάθηκε στον Γερμανό κατακτητή.

Ο Arthur (Aθανάσιος) Leggett με τον Αντώνη Τσουρδαλάκη. Το Μάιο του 2024 στο Πέρθ της Δυτικης Αυστραλίας στα εγκαίνια του Μνημείου για την Μάχη της Κρήτης.

Είχα την χαρά και την τιμή να τον γνωρίζω από το 1999, ενώ το 2011, ως Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, των συνόδεψα σε περιοδεία στην Αθήνα, και στην Κρήτη, για την 70η Επέτειο της Μάχης.

Αιώνια η μνήμη του, και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο

Θα τον θυμόμαστε για πάντα με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση”.

Σημειώνεται πως μια ολόκληρη περιοχή στο γραφικό νοτιοδυτικό μέρος της πολιτείας, γύρω από το μοναστήρι, θα ονομάζεται για πάντα Πρέβελι.

Να υπενθυμιστεί ότι συνεχίζονται οι ερανικές εκδηλώσεις για την ανέγερση του Μνημείου της Μάχης της Κρήτης στο πάρκο Kings Park. Κηδεμόνες του Μνημείου είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Richard Sandover ανιψιός του Ταξίαρχου του 2/11 τάγματος Raymond Sandover.

 

Το 2011 στην επίσημη αποστολή των Βετεράνων, Υπουργών και Προέδρων στο Μνημείο της Κοινοπολιτειας στην Γλυφάδα της Αθήνας.
Το 2011 καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Λατζιμά Μυλοποτάμου

The post Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Αυστραλός Arthur Leggett που πολέμησε στην Κρήτη το 1941 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.