“Τέλος εποχής” σηματοδοτεί ο θάνατος του Arthur Leggett, ο οποίος τον Μάϊο του 1941 πολέμησε στη μάχη του Ρεθύμνου και ήταν ο τελευταίος (μέχρι την Κυριακή) επιζών βετεράνος Δυτικοαυστραλός στρατιώτης που πολέμησε στην Κρήτη.
Την θλιβερή είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο “Νέο Κόσμο” ο γνωστός παράγοντας της κρητικής πατριάς, Αντώνης Τσουρδαλάκης, που μας έγραψε τα ακόλουθα:
“Το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 106 ετών, απεβίωσε ο Βετεράνος της Μάχης της Κρήτης κ. Arthur Leggett, ο οποίος υπηρέτησε με τα Αυστραλιανά Στρατεύματα που συμμετείχαν στην Κρήτη.

Ο αγαπητός σε όλους μας Arthur (Aθανάσιος) Leggett ήταν ένας από τους τελευταίους επιζώντες Βετεράνους των ANZAC’σ στην Κρήτη.
Τον Μάιο του 2008 οι Κρήτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας τίμησαν τον εν λόγο Βετεράνο για την μεγάλη προσφορά του προς τον λαό της Κρήτης ο οποίος αντιστάθηκε στον Γερμανό κατακτητή.

Είχα την χαρά και την τιμή να τον γνωρίζω από το 1999, ενώ το 2011, ως Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, των συνόδεψα σε περιοδεία στην Αθήνα, και στην Κρήτη, για την 70η Επέτειο της Μάχης.
Αιώνια η μνήμη του, και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση”.
Σημειώνεται πως μια ολόκληρη περιοχή στο γραφικό νοτιοδυτικό μέρος της πολιτείας, γύρω από το μοναστήρι, θα ονομάζεται για πάντα Πρέβελι.
Να υπενθυμιστεί ότι συνεχίζονται οι ερανικές εκδηλώσεις για την ανέγερση του Μνημείου της Μάχης της Κρήτης στο πάρκο Kings Park. Κηδεμόνες του Μνημείου είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Richard Sandover ανιψιός του Ταξίαρχου του 2/11 τάγματος Raymond Sandover.


The post Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Αυστραλός Arthur Leggett που πολέμησε στην Κρήτη το 1941 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.