Υπερκόπωση

Φαίνεται πως το Σαββατοκύριακο έκλειναν ταμείο πολλοί από τους πρωτοπόρους των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε από τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα στη Σούπερ Λίγκα μετά τις 27 Οκτωβρίου 2024 και 18 αγώνες και τον Αστέρα Aktor. Η Λίβερπουλ ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος μακριά από το Ανφιλντ και για πρώτη φορά έπειτα από 26 αγώνες. Η Μπέτις διέκοψε το σερί των εννέα νικών της Μπάρτσα υποχρεώνοντάς την σε ισοπαλία στη Βαρκελώνη. Χαμένοι βαθμοί και για την Ιντερ στην έδρα της Πάρμα (2-2) αν και προηγήθηκε με 2-0.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Καμία από τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ δεν κατάφερε να νικήσει. Η δεύτερη στη Λα Λίγκα Ρεάλ ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Βαλένθια. Η δεύτερη στη Λιγκ 1 Μονακό από την Μπρεστ.

Ομάδες που υπεραπέδιδαν τόσους μήνες παίζοντας ανά τρεις ημέρες σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις αποκαλύπτουν την κούρασή τους. Βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Απριλίου και ο Ολυμπιακός έχει δώσει 44 αγώνες και έχει ακόμα μπροστά του πέντε αγώνες. Αν προσθέσουμε και τα οκτώ διεθνή ματς που έχουν δώσει οι εθνικές ομάδες από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, θα ανέβουμε στα 57 ματς. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έδωσε 57 παιχνίδια, χωρίς να υπολογίσουμε τα ματς των εθνικών ομάδων. Και του χρόνου θα έχουμε ξανά τα ίδια.

Οι παίκτες μοιάζουν με στημένες λεμονόκουπες. Τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Βλέπεις υπερταλαντούχους ποδοσφαιριστές όπως τον Βινίσιους και τον Ροντρίγκο να περπατάνε μετά το 60ό λεπτό. Ο Οζντόεφ του ΠΑΟΚ δεν είχε κουράγιο να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του όταν αντικαταστάθηκε στο 83ο λεπτό.

Η επιδημία τραυματισμών σαρώνει τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η Μπάγερν μοιάζει με την κλινική Maria-Theresia. Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες πέφτουν ξεροί με ρήξη χιαστών και θλάσεις.

Αν θέλουμε ποιότητα και ανταγωνισμό θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων και να αυξήσουμε τις ημέρες ξεκούρασης των παικτών. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει μοιραία και μείωση των αμοιβών των ποδοσφαιριστών. Κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει η κουβέντα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πόσοι όμως πραγματικά το θέλουν όταν διακυβεύονται τόσα εκατομμύρια;