Δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με το Ισραήλ στη Συρία, λέει ο Φιντάν -Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters
Η Τουρκία δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη με το Ισραήλ στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις αποδυνάμωσαν την ικανότητα της νέας Κυβέρνησης της Συρίας να αποτρέψει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και άλλες απειλές.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Συρία οδηγούν σε περιφερειακή αστάθεια στο μέλλον. «Αν η Συρία θέλει να κάνει ορισμένες συμφωνίες με το Ισραήλ, αυτό είναι δική τους υπόθεση», ανέφερε.
Σε ερώτηση για την ένταση ΗΠΑ-Ιράν, ο Φιντάν ανέφερε ότι η διπλωματία είναι απαραίτητη και ότι δεν θέλει να δει καμία επίθεση στο Ιράν. Ανέφερε επίσης ότι η αλλαγή πολιτικής του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη, η οποία από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ.
Πηγή: ΚΥΠΕ