Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα. Νέα αναχαίτιση πυραύλου από Υεμένη

Το πολύνεκρο περιστατικό έρχεται την ώρα που οι μεσολαβητές (Αίγυπτος, Κατάρ, ΗΠΑ) φιλοξενούν έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων οικογενειών στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Το πολύνεκρο περιστατικό έρχεται την ώρα που οι μεσολαβητές (Αίγυπτος, Κατάρ, ΗΠΑ) φιλοξενούν έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την επίτευξη ανακωχής, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο, με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές του επιχειρήσεις στον πολιορκημένο θύλακο, με τους βομβαρδισμούς να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες. Η Χαμάς χαρακτήρισε τον τελευταίο βομβαρδισμό «νέο βάρβαρο έγκλημα», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση. Ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να σχολιάσει άμεσα το συγκεκριμένο πλήγμα, επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή εκτεταμένων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η ένταση εκδηλώνεται και σε άλλα μέτωπα, καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την αναχαίτιση πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη. Οι αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, δηλώνοντας πως δρουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους. Οι Χούθι στοχοποιούν επίσης πλοία που θεωρούν ότι συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Το άρθρο Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα. Νέα αναχαίτιση πυραύλου από Υεμένη εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.