«Καθαρά και Γαλανά»: Παρουσίασε το βιβλίο του ο τέως δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

«Καθαρά και Γαλανά»: Παρουσίασε το βιβλίο του ο τέως δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους – Χαιρέτισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Τη Δευτέρα 5 Μαΐου, ο Ανδρέας Β. Παπαχαραλάμπους, τέως δήμαρχος Στροβόλου, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Καθαρά και Γαλανά» σε μια κατάμεστη αίθουσα με πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η 17χρονη κόρη του συγγραφέα, Βαλέρια Παπαχαραλάμπους. Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα από τον Γενικό Γραμματέα της Σ.Ε.Κ., κύριο Ανδρέα Μάτσα και τον εκδότη του βιβλίου, κύριο Ηλία Επιφανίου.

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «το βιβλίο σου αποτελεί μια κατάθεση ψυχής, και κάθε σελίδα του είναι ψηφίδα σκέψεων, προβληματισμών, ανησυχιών αλλά και αυτογνωσίας. Όσοι σε γνωρίζουμε πιστοποιούμε ότι και ο ίδιος είσαι ένα ανοικτό βιβλίο. Αυτό που παίρνεις από τον Ανδρέα, αυτό είναι. Δεν υπάρχουν ούτε κρυφές ατζέντες ούτε ωραία λόγια. Είσαι ειλικρινής, δεν έμαθες να κρύβεις ποτέ τις απόψεις και θέσεις σου, πάντα αυθόρμητος, διαλεκτικός, ευαίσθητος, και όλα αυτά τα αναγνωρίζουν ακόμη και οι πολιτικοί σου «αντίπαλοι».»

Το βιβλίο παρουσίασαν και ανέλυσαν οι Δρ. Κυριάκος Ιωάννου, νεοελληνιστής, πανεπιστημιακός, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του βιβλίου, και ο τέως Υπουργός Παιδείας, κύριος Πρόδρομος Προδρόμου.

Στην αντιφώνησή του ο συγγραφέας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την ανυστερόβουλη προσωπική σχέση τους, για τη φιλία και αλληλοεκτίμηση. Με βαθιά συγκίνηση ευχαρίστησε, επίσης, τους παρευρισκόμενους που ήρθαν από όλη την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, λέγοντας ότι η μαζική παρουσία τους αποδεικνύει ότι η σχέση τους δεν εξαντλείται στην περίοδο κατοχής αξιωμάτων. Ο συγγραφέας περιέγραψε τους λόγους που τον ώθησαν να γράψει το βιβλίο, και αναφέρθηκε στον τίτλο «Καθαρά και Γαλανά» λέγοντας ότι διατηρεί πάντοτε καθαρή συνείδηση και με ξάστερα λόγια, λόγια που δεν κρύβουν άλλες ατζέντες. «Λόγια που λένε πάντα την αλήθεια. Τέτοια λόγια που πρέπει να λέγονται καθαρά, είναι λόγια γαλανά», αναφέρει. Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους έκλεισε την αντιφώνησή του λέγοντας: «Είμαι σήμερα εδώ. Παρών. Με όλο μου το είναι. Mε καθαρκαρδιά.

Με γαλανή ψυχή. Mε πυξίδα μου την πατρίδα μας. Παρών στο προσκλητήριο της Κύπρου μας που της χρωστάμε τα πάντα. Γιατί, παρ’ όλα τα εμπόδια και τρικυμίες που συνάντησα στο ταξίδι μου, συνεχίζω. Βρίσκομαι ακόμα καθ’ οδόν!”

Το άρθρο «Καθαρά και Γαλανά»: Παρουσίασε το βιβλίο του ο τέως δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.