
«Με αυτή τη νοοτροπία που παίζουμε, ετοιμαστείτε για προπόνηση αύριο και παιχνίδι την Παρασκευή». Με αυτά τα λόγια «πίκαρε» τους παίκτες του ο Εργκίν Αταμάν και αυτοί ανταποκρίθηκαν στο δεύτερο μέρος μετατρέποντας σε περίπατο την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους τελικούς του πρωταθλήματος με άνετη νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα 97-59.
Οι Πράσινοι προηγήθηκαν 42-38 στο πρώτο μέρος με πολύ κακές επιλογές, ιδιαίτερα στην άμυνα, και έβγαλαν από τα… ρούχα του τον προπονητή τους. Ομως στο δεύτερο μέρος με ένα γρήγορο 14-0, την άμυνα να είναι απροσπέλαστη και επιμέρους σκορ 31-13 σε μια περίοδο μετέτρεψαν το παιχνίδι σε μονόλογο.
«Ναι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε ένα καλό παιχνίδι με επιθετική άμυνα και εξυπνάδα στην επίθεση και πλέον σκεφτόμαστε μόνο τη Φενέρμπαχτσε και το φάιναλ φορ. Σίγουρα, θα είναι ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ελπίζω πως θα είναι όλοι υγιείς και πως θα πάμε στον τελικό» τόνισε ο τούρκος τεχνικός που έδωσε χρόνο σε Μπράουν (14 π., 6 ασίστ) και Παπαπέτρου που θέλει να τους κερδίσει για το φάιναλ φορ. Ο Γκραντ (15 π.) ήταν από τους καλύτερους ενώ ξεκουράστηκε ο Ναν.
Ο Μπαζίνας (16 π.) έκλεψε την παράσταση από τον Προμηθέα που θα παίξει εκτός έδρας έναν νοκάουτ αγώνα 3ης – 4ης θέσης.
Αποδεκατισμένη ΑΕΚ
Απόψε στη «Sunel Arena» (20.15 – ΕΡΤ3) η AEK υποδέχεται τον Ολυμπιακό μετά την 3η θέση στο BCL και θέλει να στείλει τη σειρά σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι παρά τα προβλήματα τραυματισμών (όλοι αμφίβολοι) των Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Σι Τζέι Μπράις και Ζώη Καράμπελα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός που είδε τον χάρο με τα μάτια του στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ (πολύ δύσκολη νίκη με 89-87) θέλει να τελειώσει τη σειρά και να αφοσιωθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.
¢ Ιστορική άνοδο στην Α1 γυναικών πήρε η Ανόρθωση Βόλου, κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών του Β’ ομίλου της Α2 κόντρα στον Αρη. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε με 59-46 στο τρίτο ματς κλείνοντας τη σειρά. Μαζί της ανέβηκε και η Νέα Ιωνία που «σκούπισε» τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου στους τελικούς του Α’ ομίλου.