Καμία ευαισθησία για το παιδομάζωμα στην Ουκρανία;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενέκρινε χθες με πλειοψηφία 93%, ψήφισμα με το οποίο καλείται η Ρωσία να επιστρέψει στην Ουκρανία τα 22.000 παιδιά (τουλάχιστον) που απήχθησαν από τις κατεχόμενες περιοχές και είτε δόθηκαν για υιοθεσία σε ρωσικές οικογένειες, είτε τους αποδόθηκε αναγκαστικά ρωσική υπηκοότητα είτε κλείστηκαν σε δομές, όπου τους γίνεται πλύση εγκεφάλου με σκοπό τον εκρωσισμό τους.

Για αυτό το έγκλημα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μόνο τρεις Ευρωβουλευτές από τους 720 ψήφισαν εναντίον και ένας εξ αυτών ήταν ο Φειδίας Παναγιώτου. Τι μπορεί αν υποθέσει κάποιος για την στάση του; Μήπως θα πει πάλι ότι η επιστροφή των παιδιών στα σπίτια τους είναι κατά της ειρήνης; Απλώς ο Φειδίας Παναγιώτου, τηρεί μια περίεργη συνεπή φιλορωσική στάση η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα.

Από την άλλη τέσσερις Κύπριοι Ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν γιατί έτρεχαν να προλάβουν την πτήση για Αθήνα. Γνωστό το πρόβλημα με τις πτήσεις, αλλά όταν μια μέρα πριν ζητούσαν την στήριξη των συναδέλφων τους για την Κύπρο και την καταδίκη της επίσκεψης Ερντογάν, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν να επιστρέψουν στην Κύπρο για να στηρίξουν και αυτοί ένα τόσο σημαντικό ψήφισμα.

Θετικά ψήφισε μόνο ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα… ο οποίος καθυστέρησε να επιστρέψει στην Κύπρο.

Μ.Κα

Το άρθρο Καμία ευαισθησία για το παιδομάζωμα στην Ουκρανία; εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.