Κλάμα

Την τηλεοπτική στιγμή που θυμήθηκε τα δάκρυά της στο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας ξανασυγκινήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη. «Οταν χαίρομαι, γελάω, όταν συγκινούμαι, κλαίω. Είμαι από τους πολιτικούς που δεν είμαι φτιαγμένη από πέτρα», ανέφερε, ενώ έπειτα από ένα μικρό κόμπιασμα συμπλήρωσε: «Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω, δεν έχω περάσει εύκολα». Σκηνοθετικά μιλώντας, πάντως, μια παράσταση δεν συγκαταλέγεται στο δραματικό είδος επειδή κλαίει ο ηθοποιός. Είναι δράμα όταν κλαίνε οι θεατές – από τα γέλια.

Δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων που κάνει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, «η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών ζητά μια κυβερνητική αλλαγή». Γι’ αυτό, εξήγησε, στο κόμμα του συνεχίζουν «τη δουλειά και τον δύσκολο αγώνα» ώστε να καταφέρουν να πείσουν «αυτό το κομμάτι της κοινωνίας». Βέβαια, υπάρχει μια λεπτομέρεια στα γκάλοπ που συνεχίζει να αγνοεί το ΠΑΣΟΚ: οι ψηφοφόροι του που διάκεινται θετικά απέναντι στα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε τελευταία η κυβέρνηση παραμένουν αρκετοί – και περισσότεροι από εκείνους άλλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων που λένε το ίδιο.

Διπλωματία

Στο πρώτο βίντεό του από τη Μόσχα, o Φειδίας Παναγιώτου πασχίζει να πείσει το κοινό του πως πήγε εκεί (επειδή οι «Ρώσοι είναι αδέλφια μας») προκειμένου να τερματίσει τον πόλεμο με διπλωματία. Στο δεύτερο, που μιλάει αγγλικά, σχεδόν κατηγορεί την ΕΕ πως αυτή φταίει για τη σύρραξη, αφού στέλνει όπλα στους Ουκρανούς για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Κάτι τέτοιοι κάνουν τη Ζαχάροβα να πιστεύει ότι κατέχει τη διπλωματική τέχνη τού να επιτρέπεις στον άλλο να κάνει το δικό σου.

Κομμώτρια

Ο Εντι Ράμα εξασφάλισε ευκολότερα απ’ ό,τι αναμενόταν την τέταρτη θητεία του. Ο αντίπαλός του, Σαλί Μπερίσα, προσπάθησε αρκετά όμως. Μέχρι και τον αμερικανό μετρ των προεκλογικών εκστρατειών – ο οποίος βοήθησε στην επιστροφή Τραμπ – επιστράτευσε για να τον ανατρέψει. Αλλά, όπως είπε κι ο επανεκλεγείς αλβανός πρωθυπουργός: «Το να προσλαμβάνεις τον ΛαΣιβίτα και να πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις Τραμπ είναι σαν να προσλαμβάνεις μια κομμώτρια του Χόλιγουντ και να νομίζεις ότι θα γίνεις Μπραντ Πιτ».