Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το 3,5 μηνών βρέφος με μηνιγγίτιδα

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Μακάρειο το βρέφος με μηνιγγίτιδα – Δηλώσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία στη Cyprus Times και συστάσεις για εμβολιασμούς

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα δύο 24ωρα για την εξέλιξη της υγείας του 3,5 μηνών βρέφους που νοσηλεύεται από την Τρίτη στο Μακάρειο Νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο παιδιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου και όχι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ανέφερε στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, το βρέφος παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς.

Υπενθυμίζεται πως φέτος στην Κύπρο είχαμε και άλλα περιστατικά μηνιγγίτιδας, ενώ καταγράφηκε και θάνατος 17χρονου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας αρχές Απριλίου.

Κληθείς να σχολιάσει αυτό το αρνητικό δεδομένο, ο Δρ. Ηλία αναφέρθηκε σε σχετική αύξηση των περιστατικών που αφορούν λοιμώξεις και μηνιγγίτιδες και συστήνει στους γονείς όπως ανατρέξουν στα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους και σε συνεννόηση με τους προσωπικούς παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ή να φροντίσουν για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους προγράμματος. «Τα εμβόλια είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να πολεμήσουμε αυτές τις λοιμώξεις» υπέδειξε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Το άρθρο Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το 3,5 μηνών βρέφος με μηνιγγίτιδα εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.