
Η ζωή κύκλους κάνει και έτσι ο θρύλος του Ολυμπιακού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ Βασίλης Σπανούλης στην πρώτη του συμμετοχή στην Ευρωλίγκα ως προπονητής πλέον θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ομάδα της καρδιάς του, καθώς οι Ερυθρόλευκοι είναι ο αντίπαλος της Μονακό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ!
«Ολοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα ο Ολυμπιακός. Για μένα, αυτό το μέρος είναι το δεύτερο σπίτι μου. Πέρασα τη μισή μου καριέρα εκεί και έχω νιώσει απίστευτη αγάπη από τους οπαδούς. Αλλά τώρα είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ στη Μονακό και θα δώσω τα πάντα για 40 λεπτά για να κερδίσω» δήλωσε ο Kill Bill λίγο μετά τη λήξη του δραματικού 5ου αγώνα με την Μπαρτσελόνα (85-84) που οριστικοποίησε και την πρόκριση των Μονεγάσκων στο δεύτερο φάιναλ φορ της ιστορίας τους.
Οσοι γνωρίζουν τον Βασίλη Σπανούλη ξέρουν ότι δεν θέλει να χάνει ούτε στην… προπόνηση. Σε αυτές τις δύο εβδομάδες και κάτι που μεσολαβούν μέχρι το φάιναλ φορ και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ο τεχνικός της Μονακό είναι δεδομένο ότι θα «δουλέψει» πολύ στον πνευματικό τομέα για να ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά του. Είναι δεδομένο ότι αυτά θα είναι έντονα, καθώς θα βρεθεί απέναντι σε αδελφικούς φίλους όπως ο Κώστας Παπανικολάου που τον «μεγάλωσε» στα γόνατά του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και πλέον θα τον βρει ως νέο αρχηγό της ομάδας. Επίσης θα κοντραριστεί με τον κόουτς Μπαρτζώκα που τρέφουν απεριόριστο σεβασμό ο ένας για τον άλλο όσο και αν είχαν και τις δύσκολες στιγμές τους όταν ο τεχνικός της Μονακό ήθελε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην ομάδα ιδιαίτερα στην τελευταία του σεζόν.
Οι συναντήσεις
Μόνο που θα δει απέναντι τον αδελφικό του φίλο από τη Λάρισα, τον Ανδρέα Γκατζούλη (με τον οποίο πλέον συνυπάρχουν στην Εθνική ομάδα) δεν είναι λίγο και το καταλαβαίνει κανείς εύκολα.
Ομως ο πιο δυνατός για να διαχειριστεί τα συναισθήματά τους και να προετοιμάσει ανεπηρέαστος την ομάδα του για τον νοκάουτ αγώνα δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Βασίλη Σπανούλη.
Ο οποίος όταν δέχτηκε συγχαρητήρια και στη συνέντευξη Τύπου (στη Μονακό ήδη θεωρούν μεγάλη επιτυχία την πρόκριση) χαμογέλασε, ευχαρίστησε και αμέσως υπενθύμισε:
«Είχαμε σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, όμως στο τέλος πετύχαμε τον στόχο και είμαστε στο Final Four, που είναι κάτι σπουδαίο. Ως οργανισμός στοχεύαμε να πάμε στα play offs. Μετά να πάμε στο Final Four. Ο στόχος ο δικός μου όμως είναι να είμαι πάντα πρώτος».
Ο Βασίλης Σπανούλης είναι δεδομένο όσο και αν η Μονακό στα προγνωστικά (και μόνο) είναι το 4ο φαβορί πίσω από τις δύο ελληνικές ομάδες και τη Φενέρμπαχτσε για την κατάκτηση του τίτλου, ότι θα κατεβάσει την ομάδα του στο φάιναλ φορ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ως παίκτης δεν φοβόταν ποτέ τις προκλήσεις και κανέναν αντίπαλο και το ίδιο θέλει να περάσει τώρα ως προπονητής στους δικούς του παίκτες.
«Καλή επιτυχία, αλλά… μετά»
Από τους πρώτους που έστειλε συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη για την πρόκριση ήταν ο συναρχηγός του για χρόνια στον Ολυμπιακό και κολλητός του φίλος ο Γιώργος Πρίντεζης, που ευγενικά πάντως του ευχήθηκε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο… μέλλον και όχι τώρα! «Μπιλάρα συγχαρητήρια φίλε για την πρόκριση στο Final Four. Πώς τα φέρνει καμία φορά η ζωή και θα βρεθείς αντίπαλος, θα τολμήσω να το πω, με τη μεγάλη σου αγάπη. Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθούμε καλή επιτυχία. Σίγουρα θα σου ευχηθώ εγώ γιατί ξέρεις ότι σε αγαπάω και έχουμε περάσει τόσα μαζί.
Απλά ίσως το καλύτερο είναι, αφού ψηθείς πολύ καλά και επιστρέψεις στον Ολυμπιακό, η πρώτη σου Euroleague ως προπονητής να είναι με τον Ολυμπιακό και να το πάρει η ομάδα μου που το έχει τόσο πολύ ανάγκη αυτή τη στιγμή» είπε με ειλικρίνεια ο άνθρωπος που μαζί με τον Σπανούλη δημιούργησαν τη φάση του αιώνα για τους Ερυθρόλευκους (αλλά και μια εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ) το 2012 στην Κωνσταντινούπολη όταν συνεργάστηκαν άψογα στην τελευταία φάση του τελικού με τον Kill Bill να δίνει την ασίστ της ζωής του και τον Πρίντεζη με το πεταχτάρι να χαρίζει το ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό διαμορφώνοντας το τελικό 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.