Με μαυρισμένο μάτι ο Μασκ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ: «Με χτύπησε ο γιος μου» είπε

Με μια εμφανή μελανιά στο δεξί του μάτι εμφανίστηκε ο Έλον Μασκ κατά την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι ο πεντάχρονος γιος του, με το όνομα «Χ», ήταν αυτός που του προκάλεσε τον μώλωπα.

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια γροθιά από πεντάχρονο στο πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά. Όταν ρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον μώλωπα, δήλωσε πως δεν τον είχε παρατηρήσει, παρότι είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

«Του είπα: “Έλα, χτύπα με στο πρόσωπο” και το έκανε», είπε ο Μασκ στους δημοσιογράφους.

Όπως ήταν φυσικό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με σχόλια από ανθρώπους που αναρωτήθηκαν τι συνέβη στον δισεκατομμυριούχο: «Γνωρίζει κανείς γιατί ο Έλον έχει μαυρισμένο μάτι;» είπε κάποιος. «Γιατί το δεξί μάτι του Έλον Μασκ είναι μελανιασμένο;» ρώτησε κάποιος άλλος.

Η συνάντηση ήρθε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση ενός ρεπορτάζ των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Μασκ φέρεται να έκανε χρήση ενός συνδυασμού ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, εξαπολύοντας επίθεση στην εφημερίδα. Στο πλευρό του Τραμπ, δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται τους Times» και τόνισε πως «προχωράει» παρακάτω από το σκάνδαλο.

O Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε δημόσια τον Ελον Μασκ και την ομάδα του στο νεοσύστατο Τμήμα Κυβερνητικής Αποδοτικότητας (Doge), δηλώνοντας ότι έχουν φέρει «κολοσσιαία αλλαγή» στον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης.

«Η νοοτροπία στις ανώτερες βαθμίδες όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έχει πραγματικά αλλάξει», είπε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως ο Μασκ έχει εντοπίσει «πράγματα απίστευτα ανόητα και απίστευτα κακά» στον τρόπο που λειτουργούσε το κράτος.

Σημειώνεται ότι, μετά τις περικοπές που επέβαλε το Doge, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν περιοριστεί δραστικά: Οι νέες προσλήψεις έχουν ουσιαστικά παγώσει, ενώ προγράμματα που κρίθηκαν «μη απαραίτητα» –ειδικά όσα έχουν διεθνή προσανατολισμό– έχουν καταργηθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποχαιρέτισε επισήμως τον Μασκ ως ανώτατο σύμβουλο στον Λευκό Οίκο κατά την τελευταία του ημέρα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η αποχώρηση δεν θα είναι μόνιμη. «Δεν φεύγει πραγματικά. Θα επιστρέφει συχνά», δήλωσε από το Οβάλ Γραφείο, έχοντας στο πλάι τον Μασκ, σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου από το σημείο όπου μόνο ο πρόεδρος της χώρας είθισται να κάνει δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια κοινής τους εμφάνισης, ο Τραμπ επαίνεσε τη συμβολή του Μασκ στην αναδιοργάνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λέγοντας: «Εκανε φανταστική δουλειά».

Και… σύμβουλος γάμου ο Τραμπ: Βεβαιώσου ότι η πόρτα παραμένει κλειστή, λέει στον Μακρόν μετά το χαστούκι της Μπριζίτ

Μίλησα μαζί του και είναι καλά, είναι και οι δύο καλά, είναι δύο πολύ καλοί άνθρωποι, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος για το viral χαστούκι της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στον σύζυγό της

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε την Παρασκευή το viral βίντεο που φαινόταν να δείχνει την Μπριζίτ Μακρόν, να χαστουκίζει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την ώρα που ετοιμαζόταν να κατέβει από το αεροπλάνο στο Βιετνάμ.

Ερωτηθείς για το αν έχει κάποια… συμβουλή γάμου να δώσει στον Γάλλο ομόλογό του, ο Τραμπ κοντοστάθηκε για λίγο και απάντησε με το γνώριμο σαρκαστικό του ύφος: «Βεβαιώσου ότι η πόρτα παραμένει κλειστή». Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε να έχει επικοινωνήσει με τον Μακρόν μετά το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «όχι καλό».

«Δεν ήταν καλό. Όχι. Μίλησα μαζί του και είναι καλά, είναι και οι δύο καλά, είναι δύο πολύ καλοί άνθρωποι», δήλωσε ο Τραμπ για το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, με το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και η Μελάνια Τραμπ έχουν περάσει αρκετό χρόνο μαζί σε διεθνείς συναντήσεις. Συμπλήρωσε παράλληλα πως: «Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν όλο αυτό, αλλά τους ξέρω καλά, είναι μια χαρά».

The post Με μαυρισμένο μάτι ο Μασκ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ: «Με χτύπησε ο γιος μου» είπε appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.