
Και κάπου εδώ: εκείνη η πάντα ενδιαφέρουσα ισορροπία ανάμεσα σε πρώην και επόμενα. Το σημείο όπου το φινάλε της σεζόν που προηγήθηκε εφάπτεται με την αφετηρία της σεζόν που έρχεται. Αν έχει φροντίσει ο Ολυμπιακός για την ασφαλή μετάβαση από τη μια «φάση» στην «επόμενη»; Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, παρότι οι Ερυθρόλευκοι φρόντισαν με συνέπεια να κρατήσουν τα «περισσότερα» κάτω από το ραντάρ όσο υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εχουν γίνει ήδη αρκετά. Σε σημείο που η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα να μοιάζει ικανή να φέρει στην επιφάνεια μια σειρά από βασικές αποφάσεις.
Τι λέει το ρεπορτάζ; Οτι βρίσκονται προ των πυλών οι ανανεώσεις του Ζουλιάν Μπιανκόν, για δύο χρόνια, και του Ντάνι Γκαρθία, ως το καλοκαίρι του 2026. Και ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για την περίπτωση του Ρεμί Καμπελά που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με το «τακούνι» το σαββατόβραδο ο 35χρονος στο Πιερ Μορουά, ανοίγοντας το σκορ στη 2-1 επικράτηση της Λιλ επί της Μπρεστ και κλείνοντας την τριετία του σε εκείνα τα λημέρια (113 συμμ., 13 γκολ, 22 ασίστ). Οι συμπατριώτες του λοιπόν τον στέλνουν στην Ελλάδα. Αμεσα, ίσως και σήμερα. Για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή τους στους νταμπλούχους!
Δίχως λόγια
Φυσικά, κάποια πράγματα σε φόντο ερυθρόλευκο δεν αλλάζουν. Ο Ολυμπιακός δεν σχολιάζει το παραμικρό, έως ότου έχει «κάτι» να ανακοινώσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πέραν τούδε, ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν τελείωσε, δεν θα μιλούν όλοι οι άλλοι. Κυρίως στο εξωτερικό. Χθες, ας πούμε, στις Καναρίους Νήσους (Ράδιο Τενερίφη) υπήρξε μία ακόμη αναφορά για τον Χάβι Μουνιόθ. Τον 30χρονο box to box που μένει ελεύθερος από τη Λας Πάλμας. «Τον διεκδικούν ο Ολυμπιακός και η Βαλένθια», ακούστηκε για τον ποδοσφαιρικά «μεγαλωμένο» στην παραγωγική διαδικασία της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μένει να δούμε αν όντως υπάρχει και… φωτιά πλάι στον καπνό.
Το δείπνο του νταμπλ
Το σίγουρο είναι ότι η… μπάλα είναι στα πόδια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Εκείνος θα πάρει τις κεντρικές αποφάσεις έχοντας φυσικά την άδεια από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο και διατηρεί αυτή την ιδιαίτερη σχέση από την πρώτη στιγμή. Σε μία ακόμη απόδειξη: σαββατόβραδο, οι δύο άνδρες κάθισαν στις κεντρικές καρέκλες του μεγάλου τραπεζιού σε εστιατόριο της Κηφισιάς. Στο «δείπνο» του νταμπλ. Ηταν εκεί, μεταξύ άλλων, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Εντού Γκασπάρ που ήρθε στην Ελλάδα για τον τελικό. Ηταν ο ατζέντης του βάσκου προπονητή Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ κ.ά.
Απίθανος Ροντινέι
Και μιας και επιστρέψαμε στο σαββατόβραδο; Ο «τυφώνας» Ροντινέι οργάνωσε με συνοπτικές διαδικασίες το «πάρτι» του νταμπλ στην Παραλιακή. Στο club όπου εμφανίζονται ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Ρία Ελληνίδου. Και ειδικά προχθές, και ο Ρόντι. Τους ανέβασε όλους στην πίστα ο Βραζιλιάνος. Τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, τον Κωνσταντή Τζολάκη, τον Παναγιώτη Ρέτσο, τον Τσικίνιο, τον Μπάμπη Κωστούλα, τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, τον Αντώνη Παπακανέλλο, τον Ζουλιάν Μπιανκόν. Πήρε το μικρόφωνο. Και έδωσε παράσταση, φορώντας μάλιστα και ένα κασκόλ του Ολυμπιακού γύρω από τον λαιμό του. Αυτή τη φορά τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας, γνωρίζοντας την αποθέωση.
Ο Ρέτσος και το Αμπου Ντάμπι
«Καληνύχτα. Καληνύχτα. Πάω σπίτι τώρα. Πάω για να κοιμηθώ. Είμαι κουρασμένος σήμερα. Κουρασμένος. Αντε, καλό βράδυ. Γεια! Τα λέμε αύριο!», έλεγε στο φινάλε γνωρίζοντας την αποθέωση. Και έχει ενδιαφέρον ότι τα social media του Ροντινέι επισκέφτηκε ως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να σχολιάσει: «Δώσε πόνο», του έγραψε… Και για να τα λέμε όλα; Δεν ήταν μόνο ο Ροντινέι που πήρε μικρόφωνο. Εβαλε την πινελιά του και ο αρχηγός Παναγιώτης Ρέτσος (από τη θέση του στο τραπέζι) με την προτροπή του Πέτρου Ιακωβίδη. Εκείνος τραγούδησε «απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», γνωρίζοντας με τη σειρά του την αποθέωση. Είναι φοβερή παρέα το «γκρουπ» στα αποδυτήρια. Ελληνες και ξένοι. Και είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες το βράδυ όλοι μαζί ήταν. Με τις οικογένειές τους. Δείπνησαν όλοι μαζί. Και κάποιοι ετοιμάζουν και ταξιδάκι παρέα. Πάνε στο Αμπου Ντάμπι για να δουν το final 4. Να δουν την ομάδα μπάσκετ και την προσπάθειά της να κατακτήσει το Euroleague. Αυτό το τελευταίο το οργανώνει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.