
Ο Ολυμπιακός έριξε αυλαία στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 1-0 στο ΟΑΚΑ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League, για τις θέσεις 1-4.
Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος της ένδοξης ιστορίας τους, τη σεζόν που ο σύλλογος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια ζωής, κάνοντας τους φιλάθλους τους χαρούμενους και περήφανους σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ένα ματς για να τελειώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, καθώς στις 17 Μαΐου αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και έχει ως στόχο να κάνει το νταμπλ για να κλείσει ιδανικά τη χρονιά.
Οι Πειραιώτες έχουν κλείσει θέση στη League Phase του Champions League και επιστρέφουν εκεί που ανήκουν, στην ποδοσφαιρική ελίτ. Πλέον βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, με τα περισσότερα πρωταθλήματα να έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Σε κάποια έχει ήδη ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής, ενώ σε κάποια άλλα η… μάχη κορυφώνεται.
Έτσι, γνωρίζουμε ήδη κάποιες από τις ομάδες που έχουν ήδη «σφραγίσει» το εισιτήριο της συμμετοχής τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και αυτές είναι 13, μαζί με τον Ολυμπιακό, που αναφέραμε και προηγουμένως. Στη λίστα αυτή βρίσκονται «μεγαθήρια» όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης.
Αναλυτικά οι 13 ομάδες:
- Ολυμπιακός (Ελλάδα)
- Λίβερπουλ (Αγγλία)
- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
- Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
- Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
- Νάπολι (Ιταλία)
- Ίντερ (Ιταλία)
- Μπάγερν (Γερμανία)
- Λεβερκούζεν (Γερμανία)
- Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
- Μαρσέιγ (Γαλλία)
- Μονακό (Γαλλία)
- Σλάβια Πράγας (Τσεχία)