
Ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας δικαστή ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα στον Χρήστο Μαυρίκη.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του πριν κριθεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Μαυρίκης συνελήφθη την Τρίτη 20 Μαΐου στο σπίτι του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για την απόπειρα δωροδοκίας δικαστή.
Οι υποκλοπές του ’90
Ο Χρήστος Μαυρίκης έγινε γνωστός κυρίως για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα τηλεφωνικών υποκλοπών κατά τη δεκαετία του 1990, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το προσωνύμιο «εθνικός κοριός» του αποδόθηκε από τα ΜΜΕ λόγω της δράσης του σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών προσώπων, κυρίως στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Χρήστος Μαυρίκης πήγε στο γραφείο του αρεοπαγίτη και του έδωσε την επιστολή. Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν να παροτρύνει τον αρεοπαγίτη να παρέμβει σε μία υπόθεση αστικής φύσεως για να έχει θετική κατάληξη και άφηνε να υπονοηθεί χρηματικό αντάλλαγμα ύψος 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Ο Μαυρίκης αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως δεν πήγε να δωροδοκήσει.
Το καλοκαίρι του 2022 ο Μαυρίκης συνελήφθη για οπλοκατοχή και ποσότητα κάνναβης ύστερα από επεισόδιο που συνέβη σε πρατήριο βενζίνης στο Πικέρμι.