Πρώτες δηλώσεις Τυχικού: Ζήτησα συγχώρεση και μια τελευταία ευκαιρία (pics)

Οι πρώτες δηλώσεις του παυθέντα Μητροπολίτη Πάφου μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου – Είπε ότι ζήτησε συγγνώμη και μία δεύτερη ευκαιρία, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται περί αποτείχισης – Υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στη Μητρόπολη – Δείτε Εικόνες

Είπε ότι ζήτησε δεύτερη ευκαιρία αλλά δεν του την έδωσαν, ανέφερε ότι αισθάνεται ήσυχος με τη συνείδηση του και πως ήθελε να παραμείνει στη θέση.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για έκπτωση του, ο παυθέντας Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός, ενώπιον περίπου 100 υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Μητρόπολης.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Μου απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες. Είμαι νέος και στην ηλικία και ως Μητροπολίτης, μπορεί να έκανα λάθη. Ζήτησα συγχώρεση και επιείκεια και όπως μου δοθεί μια τελευταία ευκαιρία. Δηλώνω υπακοή στη σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο. Και αναμένω τις αποφάσεις για το που θα πάω. Αγαπώ την Πάφο και τους κατοίκους της. Ήθελα να παράξω πνευματικό έργο. Είμαι στα χέρια του Θεού» είπε ο Τυχικός ενώπιον των υποστηρικτών του.

Ο παυθέντας Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να συνεχίσουν να αγωνίζονται και ζήτησε να μην υπάρξει διχαμός. Επανέλαβε ότι ανέμενε μία δεύτερη ευκαιρία και σε σχετική ερώτηση «δε θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι μεμπτό και κάτι που να βαραίνει τη συνείδηση μου». Ενώ αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται περί αποτείχισης. «Αντίθετα προσπάθησα να τους αποτρέψω».

Δείτε Εικόνες από τη Μητρόπολη Πάφου και τη στιγμή που απευθύνεται στους πιστούς

Το άρθρο Πρώτες δηλώσεις Τυχικού: Ζήτησα συγχώρεση και μια τελευταία ευκαιρία (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.