Σε αναίρεση της αθώωσης του Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε ο Άρειος Πάγος

Λίγους μήνες μετά την απαλλαγή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του ελληνικού ναυτικού, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης αφού μελέτησε την απόφαση και τη δικογραφία προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε πως η απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι ανεπαρκώς αιτιολογημένη ενώ φέρεται να έχει εντοπίσει και εσφαλμένη ερμηνεία κάποιων νομικών διατάξεων.

Αποφασίζει το Ποινικό Τμήμα

Τον τελικό λόγο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί για κρίση η υπόθεση. Και αν τελικά το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ο πρώην υπουργός θα καθίσει ξανά στο εδώλιο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και στενό φίλο του ζευγαριού.