
Μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο «Γ. Καλαφάτης», ο Ρουί Βιτόρια έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.
Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τη λίστα της αποστολής για το βασικό στάδιο στο Bad Haring της Αυστρίας και ο αποκλεισμός τεσσάρων παικτών, μάλλον δεν προκάλεσε καμία έκπληξη.
Και αυτό γιατί έμειναν εκτός οι ακριβοπληρωμένοι Φίλιπ Μαξ, Τόνι Βιλένα, καθώς και οι – δανεικοί την περσινή σεζόν – Μιγκέλ Ταβάρες και Ενίς Τσοκάι.
Οι…«ακριβοί» εκτός πλάνων
Οι περιπτώσεις των Μαξ και Βιλένα ξεχωρίζουν, όχι μόνο λόγω της καριέρας που έχουν κάνει και του ονόματος που έχουν “χτίσει”, αλλά και λόγω των υψηλών συμβολαίων τους, τα οποία έχουν ολοκληρώνονται το Ιούνιο του 2027.
Ο Φίλιπ Μαξ αποκτήθηκε με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο η σεζόν του δεν ήταν στο επίπεδο που αναμενόταν και έχει ειδοποιηθεί εδώ και μέρες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.
Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Τόνι Βιλένα. Με συμβόλαιο που ξεπερνάει φέτος το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ο Ολλανδός μέσος δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, παρουσιάζοντας αστάθεια και αδυναμία να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Παναθηναϊκού και του εκάστοτε προπονητή του. Η επιλογή του Βιτόρια να τον αφήσει εκτός αποστολής, μαρτυρά πως το «διαζύγιο» μοιάζει αναπόφευκτο.
Και αυτός, αλλά χωρίς… βιασύνη, είναι σε αναζήτηση ομάδας και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τουρκικούς συλλόγους (έπαιξε για λίγους μήνες δανεικός στην Αλάνιασπορ).
Οι εύκολες λύσεις
Ο Ενίς Τσοκάι αποτέλεσε κατά διαστήματα χρήσιμη λύση, όμως δεν έπεισε ότι μπορεί να σταθεί με συνέπεια στον ρόλο του βασικού «κόφτη». Ο Ρουί Βιτόρια έκρινε πως δεν ταιριάζει στον αγωνιστικό σχεδιασμό του, επιλέγοντας άλλες λύσεις στη μεσαία γραμμή.
Ο Αλβανός μέσος διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται είτε να παραχωρηθεί σε κάποιο σύλλογο (δανεικός πέρυσι στον Λεβαδειακό), είτε να αποδεσμευθεί.
Ο Μιγκέλ Ταβάρες, από την άλλη, δεν μπόρεσε να βρει χώρο στο ροτέισον και η απόφασή του Βιτόρια να αφήσει τον συμπατριώτη του εκτός της λίστας, δείχνει ότι είτε ο νέος δανεισμός, είτε η μεταγραφή, είναι μονόδρομος (έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027).