Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε ισραηλινούς από Κύπρο. Στήθηκε επιχείρηση

Σκάφος που μετέφερε ισραηλινούς από Κύπρο έμεινε μεσοπέλαγα λόγω βλάβης – Στήθηκε επιχείρηση από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ

Δεκαέξι Ισραηλινοί που προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους χρειάστηκε να διασωθούν νωρίτερα σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Όπως μεταδίδουν οι «The Times of Israel» πρόκειται για πρόσωπα που είχαν εγκλωβιστεί μακριά από τη χώρα λόγω της κρίσης με το Ιράν η οποία έφερε κλείσιμο του εναέριου χώρου.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το υπουργείο αναφέρει ότι το σκάφος ακινητοποιήθηκε περίπου 25 μίλια δυτικά λιμανιού στον Λίβανο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι Ισραηλινοί που επέβαιναν διασώθηκαν από το Κέντρο Συντονισμού Διασώσεων του υπουργείου σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Κύπρο, μετέφερε 16 Ισραηλινούς και δύο Κύπριους μέλη του πληρώματος.

Αρκετοί Ισραηλινοί που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει θαλάσσιες διαδρομές για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους λόγω της έλλειψης πτήσεων.

Το άρθρο Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε ισραηλινούς από Κύπρο. Στήθηκε επιχείρηση εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.