Εθνική Ελλάδας για Ευρωμπάσκετ: Μέσα Γιάννης και Σλούκας – Εκτός ο Γουόκαπ

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της ένα καυτό καλοκαίρι με φόντο το Eυρωμπάσκετ που ξεκινά στις 25 Αυγούστου. Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα αποτελεί η διαμόρφωση του ρόστερ, με τις επιλογές να είναι ακόμα λιγότερες μετά και την αιφνίδια απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου «να κρεμάσει ορίστικα τα παπούτσια του».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλης Σπανούλης  ξεκίνησε τις επαφές του με τους διαθέσιμους παίκτες και ενημερώθηκε από τον mega star του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούμπο και τον αρχηγό των «πράσινων» Κώστα Σλούκα, ότι θα είναι πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα για το εθνόσημο.

Από την άλλη πλευρά ορίστικοποιήθηκε ότι ο άσος του Ολυμπιακού Τόμας Γουόκαπ δεν θα αγωνιστεί με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ εξαιτίας του τραυματισμού του στην μέση, που τον ταλαιπωρούσε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αφήνοντας ανοικτή την θέση του νατουραλιζέ.

Έτσι ο Βασίλης Σπανόυλης από κοινού με τον general manager της Εθνικής Νίκο Ζήση, προσπαθούν να πείσουν τον κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου Τάιλερ Ντόρσει να επιστρέψει στην Εθνική Ομάδα ως νατουραλιζέ. Ο Ντόρσει, που έχει ξαναγωνιστεί με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ του 2022 και μετά τις εμφανίσεις του στους 3 τελευταίους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος  εμφανίζεται να «κουμπώνει» άψογα με τα θέλω του προπονήτη, ενώ ο ίδιος δεν εμφανίζεται αρνητικός στην σκέψη αυτή.