Επίτευγμα

Είναι «η πρώτη φορά στα χρονικά, σε όλη τη Μεταπολίτευση, που έρχεται μέσα στη Βουλή πρόταση που προέρχεται από την κοινωνία, τους πολίτες» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες στην Ολομέλεια για να πανηγυρίσει τη στήριξη του κόμματός της στην πρόταση μερίδας συγγενών των θυμάτων. Βέβαια, το ίδιο αμεσοδημοκρατικό επίτευγμα μπορούν να διατυμπανίσουν επίσης ο Βελόπουλος, ο Νατσιός και ο Κασσελάκης. Η «επιτυχία» δεν ανήκει στην αρχηγό της Πλεύσης γιατί δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τον συνασπισμό των άκρων.

Αξιολόγηση

Σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα, οι δήμοι δεν φοβούνται να αξιολογηθούν, η κυβέρνηση όμως τους αφαιρεί το 60% των θεσμοθετημένων τους πόρων, τους κρατά με ελλείψεις προσωπικού που ξεπερνούν το ¼ των αναγκών τους, νομοθετεί κόντρα σε ομόφωνες αποφάσεις των δημάρχων για θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, π.χ., κι έπειτα διαλαλεί πως πήραν κακό βαθμό στην αξιολόγηση των πολιτών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, ζητεί να κριθούν αυτός κι οι συνάδελφοι του από τους πολιτικούς εχθρούς που έκαναν.

Υπαρχηγός

Ο Βασίλης Στίγκας έχασε την έδρα του γιατί το εκλογοδικείο έκρινε ότι ήταν υπαρχηγός των «Σπαρτιατών» και ενεργούσε για λογαριασμό του Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν ο πραγματικός αλλά υποκρυπτόμενος – και καταδικασμένος για την κακουργηματική πράξη της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – αρχηγός. Ο πρώην πια βουλευτής ήταν, δηλαδή, κάτι σαν μάνατζερ του ακροδεξιού μορφώματος: αρκετά έξυπνος για να μεταφέρει τις εντολές του αφεντικού κι αρκετά ανόητος για να έχει το δικό του κόμμα.

Αποζημιώσεις

Στην ανάρτηση που έκανε για τα 81 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το δίκαιο αίτημα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων». Τα έχει πει και στην Αναλένα Μπέρμποκ όταν ήρθε στην Αθήνα ως ομόλογή του υπουργός Εξωτερικών, αλλά έλαβε την κλασική απάντηση των Γερμανών: η κυβέρνησή μας θεωρεί το νομικό αυτό θέμα λήξαν. Οπότε, εν γνώσει του ποστάρει ό,τι θέλει ο λαός να διαβάσει.