
Την ίδια ώρα που ο Βασίλιε Μίσιτς κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (και δήλωσε ότι δεν έχει έρθει για μεταγραφή), ο Ολυμπιακός ενισχύει τον ελληνικό κορμό του.
Οι πρωταθλητές είναι πολύ κοντά στο να υπογράψουν – για τα επόμενα 4 χρόνια – τον Ομηρο Νετζήπογλου που μετακομίζει από τα Ανω Λιόσια και τη «Sunel Arena» στον Πειραιά και στο ΣΕΦ.
Ο 22χρονος διεθνής γκαρντ τα έχει βρει σε όλα με τους Ερυθρόλευκους οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν άμεσα στην Ενωση το buy out του παίκτη, που εκπνέει την Κυριακή και είναι 150.000 ευρώ. Ενώ ο παίκτης θα εισπράξει συνολικά στην τετραετία το ποσό του 1.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για έναν παίκτη που εκτιμά ιδιαίτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, όπως θα γίνει και με τον Αντώνη Καραγιαννίδη με τον οποίο έχει συμφωνήσει ο Ολυμπιακός και τον αποκτά για 5 χρόνια από τον Προμηθέα, στον οποίο όμως θα παραμείνει και τη νέα χρονιά, αυτή τη φορά ως δανεικός.
Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες αποχαιρέτησαν τον Λούκα Βιλντόζα ο οποίος για μια ακόμα φορά φεύγει πρωταθλητής από την ομάδα του (όπως πέρυσι με τον Παναθηναϊκό) και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βίρτους Μπολόνια.
Περιμένοντας τους Γάλλους
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μεταξύ περιμένουν τα νέα αποκτήματά τους από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από την πρωταθλήτρια Παρί. Ο Τι Τζέι Σορτς που έχει κλείσει στους Πράσινους γύρισε σχεδόν μόνος του τον τελευταίο τελικό με τη Μονακό κάνοντας πράγματα και θαύματα και τον αποθέωσαν μέχρι και οι Μονεγάσκοι. Ενώ από την πλευρά του ο Τάισον Γουόρντ εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για το ΝΒΑ και θα τιμήσει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό.
Στο μεταξύ με την παρουσία – μεταξύ άλλων – του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του Σάρας Γιασικεβίτσιους αλλά και του Τσάβι Πασκουάλ θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της EHCB στο ΟΑΚΑ από 3-6 Ιουλίου. Πρόκειται για την Ενωση Προπονητών της Ευρωλίγκας στην οποία πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο Προμηθέας απέκτησε τον 29χρονο αμερικανό γκαρντ Κένταλ ΜακΚάλουμ και ο Πανιώνιος τον Μιχάλη Λούντζη και κλείνει και τον Τζορτζ Πάππας.