Η Εθνική ξανά στο επίκεντρο

Πέρασαν κάτι παραπάνω από δύο μήνες από την τελευταία φορά που είδαμε την Εθνική ομάδα. Και σε τι ματς! Σε εκείνη την απίθανη παράσταση στη Γλασκώβη επί της Σκωτίας, με τη νέα φουρνιά να λάμπει και να στέλνει τη Γαλανόλευκη στην πρώτη κατηγορία του Nations League. Η Εθνική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει και πάλι την επιθυμία στον κόσμο να θέλει να την ξαναδεί, να περιμένει πώς και πώς ώστε να παρακολουθήσει αυτό το σύνολο να αγωνίζεται. Δυστυχώς η Εθνική είναι η ομάδα που δέχεται κριτική πιο εύκολα από κάθε άλλη σε αυτή τη χώρα. Με τους συλλόγους μας είμαστε πάντα πιο επιεικείς.

Με την Εθνική συνήθως αναρωτιόμαστε το γιατί  «δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο», γιατί «δεν βάζει πολλά γκολ», γιατί το ένα γιατί το άλλο. Το ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του κέρδισαν τον κόσμο και τον έφεραν ξανά στο γήπεδο, λέει πολλά για τη δουλειά που γίνεται από όλους. Αυτό είναι σημαντικό να μη χαθεί. Πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία και η Εθνική να επιστρέψει επιτέλους σε μία μεγάλη διοργάνωση που τόσο της έχει λείψει. Το αξίζει αυτή η ομάδα και τα δύο προσεχή φιλικά είναι σημαντικά τεστ ενόψει των σπουδαίων που ακολουθούν.

«Κάθε παιχνίδι της Εθνικής είναι επίσημο παιχνίδι, πρέπει να κρατήσουμε τη νοοτροπία μας, τον τρόπο παιχνιδιού και τη διάθεση όπως ήταν και στα προηγούμενα παιχνίδια», είπε ο Γιοβάνοβιτς στο κανάλι της ΕΠΟ και έδωσε με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα του. Για να πετύχει η Εθνική τον στόχο της πρέπει να είναι το ίδιο σοβαρή από την… προπόνηση μέχρι και το πιο σημαντικό ματς. Ο Γιοβάνοβιτς είναι εγγύηση για αυτό και οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές. Πολύ σημαντικό επίσης ότι αυτά τα δύο φιλικά με Σλοβακία και Βουλγαρία θα διεξαχθούν στην Κρήτη, σε έναν τόπο που αποδεδειγμένα αγαπάει πολύ την Εθνική και έχει πολλά χρόνια να τη δει στα μέρη του.